Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Κάσος: Το νησί των Δωδεκανήσων με τις απίστευτες παραλίες

Κάσος: Το νησί των Δωδεκανήσων με τις απ...

Φημίζεται για τους όμορφους οικισμούς, τις υπέροχες παραλίες, τα πανηγύρια και τη μουσική, καθώς και για την εκλεκτή παραδοσιακή κουζίνα

Ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές, καθώς έχει περιορισμένη τουριστική ανάπτυξη. Το νησί μοιάζει να έχει μείνει ανέγγιχτο από τον χρόνο και τα έθιμα του παρελθόντος παραμένουν ζωντανά στην Κάσο.

 
Οι ντόπιοι, που είναι γνωστοί για τη θερμή φιλοξενία τους, συνεχίζουν να βιώνουν μια απλή και ήσυχη καθημερινότητα που θα σε γεμίσει ηρεμία. Οι παρθένες παραλίες και τα γραφικά χωριά, οι υπέροχες μαντινάδες, τα γλέντια στα πανηγύρια και τα νοστιμότατα τοπικά πιάτα θα σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις από το νησί.

Παραλίες στην Κάσο

Με άμμο, βότσαλα ή βράχια για βουτιές, οργανωμένες ή πιο απόμερες, μικρές ή μεγάλες, οι παραλίες της Κάσου είναι πανέμορφες και ικανοποιούν όλα τα γούστα.

Εμπορειός: Η οργανωμένη παραλία του ομώνυμου οικισμού, είναι η πιο δημοφιλής του νησιού. Μικρή, με άμμο και εύκολη πρόσβαση με το αμάξι. Διαθέτει ταβέρνες και ζαχαροπλαστείο.

Αμμούα: Μικρή αμμώδης παραλία, διαθέτει καντίνα και υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα!

Αντιπέρατος: Μια σειρά από μικρές παραλίες με βοτσαλάκια και πεντακάθαρα νερά, ιδανικές για να αποφύγεις την πολυκοσμία.

Χέλατρος: Μικρή, απάνεμη και ήσυχη παραλία με βότσαλο και εντυπωσιακά κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά.

Αυλάκι: Μικρή, ερημική παραλία με γαλήνια νερά, προσβάσιμη με περπάτημα 1 ώρας ή δια θαλάσσης.

Τριτά: Πανέμορφη παραλία με βότσαλα. Πρόσβαση με τα πόδια (περίπου 1 ώρα) ή δια θαλάσσης.

Μάρμαρα: Από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου! Βρίσκεται στο νησάκι Αρμάθια, στο οποίο φτάνεις από την Κάσο με καΐκι. Τιρκουάζ νερά και λευκή άμμος συνθέτουν το εξωτικό σκηνικό.

Χωριά της Κάσου
Η Κάσος έχει συνολικά 6 οικισμούς που αξίζει να εξερευνήσεις. Περιπλανήσου στα στενά σοκάκια και θα ανακαλύψεις εκπληκτικά παλιά σπίτια, όμορφες εκκλησίες και μαγικά τοπία! Τα χωριά του νησιού είναι τα εξής:

Φρυ: Πρωτεύουσα και λιμάνι της Κάσου. Τα σπίτια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα εντυπωσιακά πετρόχτιστα αρχοντικά θα σε γοητεύσουν! Δίπλα στο λιμάνι βρίσκεται το μικρό λιμανάκι της Μπούκας, σπάνιο δείγμα πειρατικού καταφυγίου.

Εμπορειός: Μικρό θέρετρο και παλιό λιμάνι της Κάσου με όμορφη αρχιτεκτονική. Σήμερα αράζουν εδώ τα ψαροκάικα.

Αγία Μαρίνα: Κάνε μια βόλτα στα γραφικά καλντερίμια και θαύμασε τα καπετανόσπιτα και το ηλιοβασίλεμα!
Αρβανιτοχώρι: Πιες καφέ στο φημισμένο καφενείο στην πλατεία του οικισμού!

Παναγία: Γραφικό παραθεριστικό χωριό με όμορφα αρχοντικά. Ιδιαίτερο στοιχείο είναι τα 6 εκκλησάκια στα νότια του οικισμού, που σύμφωνα με τον θρύλο χτίστηκαν για να ξορκίσουν 6 αερικά που εμφανίστηκαν κάποτε στην περιοχή.

Πόλι: Η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού. Εδώ θα δεις τα ερείπια ενός παλιού κάστρου και θα απολαύσεις την υπέροχη θέα.

Φαγητό στην Κάσο
Το νησί της Κάσου είναι διάσημο για την πεντανόστιμη παραδοσιακή κουζίνα του που θα σου μείνει αξέχαστη. Οπωσδήποτε να δοκιμάσεις:

Κασιώτικο πιλάφι με κανέλα
Μακαρούνες με σιτάκα (ντόπιο κρεμώδες τυρί)
Ντορμάες (μικρά ντολμαδάκια)
Μαύρο σουπιοπίλαφο (με μελάνι σουπιάς)
Ελαϊκή (μαλακό τυρί)
Ροΐκιο γιαχνί (αγριόχορτο σε άρμη)
Μοσχοπούγκια (γλυκά γεμιστά με αμύγδαλο)

Χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα για την Κάσο
Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού είναι το Φρυ, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότερες υποδομές για τους επισκέπτες: περιφερειακό ιατρείο, ταχυδρομείο, mini market, ΑΤΜ της Alpha Bank, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, φαρμακείο, μαγαζί ενοικίασης οχημάτων, καφέ και εστιατόρια. Καφενεία και κάποιες ταβέρνες με νοστιμότατο φαγητό υπάρχουν και στους άλλους οικισμούς. Όσον αφορά τη διαμονή, θα βρεις λίγα καταλύματα στο Φρυ, αλλά υπάρχουν και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Εμπορειό και σε άλλα σημεία του νησιού.

Η Κάσος διαθέτει επαρκές οδικό δίκτυο. Όλα τα χωριά συνδέονται μεταξύ τους με ασφαλτοστρωμένους δρόμους, αλλά υπάρχουν και πολλοί χωματόδρομοι. Υπάρχει, επίσης, δημοτικό λεωφορείο και 2 ταξί.

Βενζινάδικο θα βρεις στο δρόμο από το Φρυ για Πόλι. Η Κάσος διαθέτει και αεροδρόμιο πολύ κοντά στην πρωτεύουσα. Μερικά χρήσιμα τηλέφωνα για τις διακοπές σου στην Κάσο:

Δήμος Κάσου: 22450 41277
Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου: 22450 41333
Αστυνομικό Τμήμα Κάσου: 22450 41222
Λιμενικός Σταθμός Κάσου: 22450 41288, 41587
Αεροδρόμιο Κάσου: 22450 41444
ΚΕΠ Κάσου: 22450 41865
Θαλάσσιες μετακινήσεις (Γιώργος Μανούσος): 22450 41047, 6977 911209

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life