Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκλεψαν τα λείψανα αγίων στα Ιωάννινα

Έκλεψαν τα λείψανα αγίων στα Ιωάννινα
Νασοπούλου Δέσποινα

Ανήμερα των Χριστουγέννων

Iερόσυλοι κατάφερουν να κλέψουν τα ιερά λείψανα αγίων ανήμερα τα Χριστούγεννα από την εκκλησία της Παναγίας στο κέντρο του χωριού Κουκούλι Ζαγορίου στο δήμο Τύμφης στα Ιωάννινα.
Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή ανήμερα τα Χριστούγεννα, όταν ο ιερέας πήγε το πρωί να ανοίξει το ναό για την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία. Οι ιερόσυλοι είχαν «γδύσει» την εκκλησία, χωρίς να φοβηθούν και να σεβαστούν τίποτα. Ο ιερέας εμφανώς σοκαρισμένος ενημέρωσε την αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέβησαν στο σημείο μαζί με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τη μεγάλη καταστροφή που συνέβη στην εκκλησία τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, οι δράστες μπήκαν μάλλον τα ξημερώματα της Παρασκευής στο εσωτερικό της εκκλησίας από ένα μικρό παράθυρο, αφού έκοψαν τα σιδερένια κάγκελα και ανενόχλητοι έκλεψαν τα ιερά λείψανα των αγίων Παντελεήμονος και Χαραλάμπους που ήταν τοποθετημένα μέσα σε προθήκη, περισσότερες από πενήντα εικόνες αγίων, από τις οποίες οι σαράντα τρεις ήταν διαστάσεων 40Χ45 εκατοστών και οι οκτώ 90Χ80 εκατοστών. Επίσης, αφαίρεσαν πολλές άλλες εικόνες που ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί, τα ιερά Ευαγγέλια, τα εξαπτέρυγα, ιερά δισκοπότηρα και διάφορα άλλα ιερά σκεύη, όλα μεγάλης αξίας που χρονολογούνται από την εποχή κατασκευής της εκκλησίας μεταξύ 16ου και 17ου αιώνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις