Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Λάκης Γαβαλάς για Λιγνάδη: Τελικά πόσο τιμάται η τιμή του τιμίου

Λάκης Γαβαλάς για Λιγνάδη: Τελικά πόσο τ...

Το -όλο νόημα- σχόλιο του

Την απόφαση της δικαιοσύνης, που έκρινε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς ανηλίκων και στη συνέχεια αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, θέλησε να σχολιάσει ο Λάκης Γαβαλάς, μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook.

Ο Λάκης Γαβαλάς, χωρίς να κατονομάσει τον Δημήτρη Λιγνάδη, έγραψε στη σχετική ανάρτηση: "Τελικά πόσο τιμάται η τιμή του τιμίου; Καλημέρα, Λάκης".

 Υπενθυμίζεται ότι ο Λάκης Γαβαλάς πέρασε 15 μήνες στη φυλακή, για χρέη στο Δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη του 2010 άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες δυσκολίες στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Λάκη Γαβαλά. Η Εφορία, κάνοντας ελέγχους στην επιχείρησή του, βρίσκει χρέη 15 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο. Οι προμηθευτές δηλώνουν απλήρωτοι. Ο Λάκης Γαβαλάς καταθέτει μήνυση εις βάρος του γαμπρού του. Οι υπάλληλοι δεν πληρώνονται. Ένας-ένας εγκατέλειπαν την εταιρεία.

Με βάση τον ισολογισμό της χρήσης 2009, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 69,32 εκ. ευρώ έναντι 68,6 εκ. το 2008 και καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,84 εκ. ευρώ από 4,4 εκ. το 2008. Τα συνολικά δάνεια της εταιρείας ήταν 17,37 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανήλθε το 2009 σε 94,3 εκ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα οικονομικά αποτελέσματα της «Λάκης Γαβαλάς ΑΕ Εσωτερικοί Χώροι», η οποία ασχολείται με τις εισαγωγές και εμπόριο επίπλων κλπ., είχε το 2009 κύκλο εργασιών 4,679 εκ. ευρώ και καθαρά αποτελέσματα προ φόρων -568.830 ευρώ και ζημίες εις νέον 3,22 εκ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εν λόγω εταιρείας ήταν 5,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία καταθέτει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 περί πτώχευσης.

Οι συλλήψεις κι η φυλακή
Ο Λάκης Γαβαλάς συνελήφθη 7 φορές σε διάστημα 5 χρόνων. Συγκεκριμένα:

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2011 συνελήφθη για οφειλή προς το Δημόσιο 1.480.000 ευρώ.

Στις 26 και 27 Ιανουαρίου του 2012 συνελήφθη δύο φορές σε ένα 24ωρο, (την πρώτη για χρέη άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο και τη δεύτερη για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 145.000 ευρώ). Είχε μάλιστα «προλάβει» να οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου έμεινε λίγες ημέρες πριν βγει με εγγύηση και περιοριστικούς όρους. Στη συνέχεια ωστόσο, θα επισκεπτόταν τον Κορυδαλλό.

Στα τέλη Απριλίου του 2012 ο ίδιος και η αδερφή του συνελήφθησαν ξανά για ανακριβή απόδοση φόρων (Φ.Π.Α.) προς το Δημόσιο, με συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Τότε του επιβλήθηκε η ποινή κράτησης των 14 μηνών για να αποφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2013.

Στα μέσα Ιουλίου του 2013 ειδοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής για την έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης εις βάρος του για χρέη 1.561.431,26 ευρώ. Παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα και συνελήφθη.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2013 είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, αφού είχε ενημερωθεί ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Τότε συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 712.117,76 ευρώ και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Ο Λάκης Γαβαλάς πέρασε συνολικά 15 μήνες στη φυλακή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight