Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανατροπή με τον καύσωνα στην Ελλάδα - Τα μελτέμια θα ρίξουν τη θερμοκρασία

Ανατροπή με τον καύσωνα στην Ελλάδα - Τα...

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, την ώρα που 40αρια επικρατούν την Ευρώπη.
Σύμφωνα πάντως με τους μετεωρολόγους, τα μελτέμια θα «σώσουν την κατάσταση» στη χώρα μας καθώς δεν θα αφήσουν το θερμόμετρο να χτυπήσει κόκκινο.

«Για καύσωνα θα ακούμε αλλά δεν θα βλέπουμε στη χώρα μας» είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

«Η πολύ ζεστή κατάσταση στην Ισπανία σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες, αλλά και στο Παρίσι με τους 39, στη Βρετανία πάνω από 35 βαθμούς, έβλεπα στο Βερολίνο θα έχει 39 βαθμούς. θα ακούμε «καύσωνας, καύσωνας», αλλά στη χώρα μας θα είναι ένας όμορφος καλοκαιρινός καιρός. Θα ανέβει η θερμοκρασία Σάββατο-Κυριακή αλλά καύσωνας δεν θα είναι».

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, είπε πως «την Πέμπτη ενισχύονται οι βοριάδες με 7-8 μποφόρ και την Παρασκευή θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία. Λίγο πιο ζεστό θα είναι το Σαββατοκύριακο γιατί εξασθενούν οι άνεμοι».

Από την πλευρά του ο διευθυντής της EMY, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε πως ο καύσωνας θα προσπαθήσει να μας προσεγγίσει και θερμές αέριες μάζες θα φτάσουν μέχρι τη Βόρεια Βαλκανική , αλλά οι σχετικά ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από τη Μαύρη θάλασσα στα ανατολικά, δρουν σαν φυσικό εμπόδιο στην εξάπλωση της ζέστης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του κάποιος καύσωνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις