Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Wimbledon: Τζόκοβιτς-Κύργιος 3-1 - Βασιλιάς Νόλε στο Λονδίνο

Wimbledon: Τζόκοβιτς-Κύργιος 3-1 - Βασιλ...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για 7η φορά τον τίτλο στο Wimbledon

Στις αρχές του χρόνου ο Νόβακ Τζόκοβιτς είδε την καριέρα του να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την καταστροφή.
Τα όσα έγιναν στην Αυστραλία (η σύλληψη του στο αεροδρόμιο, η δικαστική διαμάχη με την κυβέρνηση της χώρας, η αρχική δικαίωση και η οριστική απέλαση καθότι ανεμβολίαστος), έφεραν το Νο1 (εκείνη την εποχή) της παγκόσμιας κατάταξης σε τρομερά δύσκολη θέση και πολλοί από τους άσπονδους φίλους του βιάστηκαν να προεξοφλήσουν το τέλος του.


Ακριβώς έξι μήνες μετά την σύλληψη του στη Μελβούρνη (10 Ιανουαρίου 2022) ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε τον 21ο του τίτλο σε τουρνουά Grand Slam κατακτώντας για 7η φορά το Wimbledon και πανηγυρίζοντας για 4η συνεχόμενη φορά στο Λονδίνο!


Κι όλα αυτά τα πέτυχε σ' έναν τελικό όπου είχε αντίπαλο του έναν καταπληκτικό Κύργιο (ένας από τους λίγους που τον είχαν στηρίξει στην περιπέτεια της Μελβούρνης) ο οποίος όμως δεν άντεξε στις μεγάλες στιγμές του αγώνα!

Ο Αυστραλός στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του και στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam έδειξε (ειδικά στην αρχή του αγώνα) γιατί έφτασε ως τον τελικό, αλλά ταυτόχρονα και γιατί δεν έχει φτάσει ποτέ εκεί που θα μπορούσε σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Στα κρίσιμα σημεία του τελικού ο Τζόκοβιτς ποτέ δεν έχασε την ψυχραιμία του, σε αντίθεση με τον Αυστραλό που τα έβαζε με όλους και το πλήρωσε ακριβά...

Το ματς
Στο πρώτο σετ ο Κύργιος από τον πρώτο ως τον τελευταίο πόντο έδειξε για ποιο λόγο έφτασε στον τελικό...

Τρομερά ώριμος και με απίστευτο σερβίς μετέτρεψε το 2-1 του Σέρβου σε 2-4 παίρνοντας δύο γκέιμ στο σερβίς του χωρίς να χάσει πόντο και κάνοντας το πολυπόθητο μπρέικ.

Ο Τζόκοβιτς ουσιαστικά απείλησε μόνο στο 4-5 όταν ισοφάρισε σε 40-40, αλλά δύο νέοι άσοι του Κύργιου του έδωσαν το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα άλλαξε κι αυτό είχε να κάνει με το ότι ο Κύργιος δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στο σερβίς του ή αν προτιμάτε ο Τζόκοβιτς μπόρεσε να το αντιμετωπίσει.

Ο Σέρβος έκανε το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ για να προηγηθεί με 3-1 και ουσιαστικά χρειάστηκε να δείξει την τεράστια κλάση του στο γκέιμ όπου σέρβιρε για να ισοφαρίσει με το σκορ στο 5-3.

Ο Κύργιος παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ (0-40), αλλά ο Τζόκοβιτς έσβησε το ένα μετά το άλλο, έσβησε και ένα τέταρτο και πήρε το γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Κι αυτό ήταν το πρώτο σετ που πήρε στην καριέρα του από τον Κύργιο!!!

Ο Τζόκοβιτς μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στο τρίτο σετ και με το καλημέρα απείλησε με μπρέικ, ωστόσο έχασε και τις δύο ευκαιρίες με τον Κύργιο να κρατάει το σερβίς του.

Ο Αυστραλός έδειξε να βρίσκει την αυτοκυριαρχία του κρατώντας εύκολα το σερβίς του μέχρι το 4-4 κι ενώ προηγήθηκε με 40-0 στο 9ο γκέιμ.

Όλα έδειχναν ότι θα βάλει τεράστια πίεση στον Σέρβο, αλλά τελικά έβγαλε τα μάτια του... Δύο αβίαστα λάθη κι ένας τεράστιος γούινερ από τον Νόλε έφεραν την ισοπαλία, με τον Κύργιο να κάνει διπλό λάθος στο σερβίς και τον Τζόκοβιτς να παίρνει το γκέιμ και να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ.

Η αντίδραση του Κύργιου; Όσο διήρκησε η διακοπή τα... έχωνε στους ανθρώπους του γιατί όπως πίστευε δεν τον ενθάρρυναν όσο έπρεπε στο 40-0, παρά μόνο όταν το σκορ έγινε 40-40.

Ο Αυστραλός με δύο σπουδαία χτυπήματα στο επόμενο γκέιμ ισοφάρισε 30-30 και έδειξε ικανός για το μπρέικ, αλλά δύο αβίαστα λάθη έδωσαν το σετ στον Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος απείχε ένα σετ από το να φτάσει στον 21ο τίτλο του, αλλά ο Κύργιος έχοντας ξαναβρεί την αυτοσυγκέντρωση του στο σερβίς (έφτασε στους 30 άσους) οδήγησε το 4ο σετ στο τάι μπρέικ, αλλά εκεί όλά κρίθηκαν νωρίς...

Ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ με το καλημέρα (1-0), ο Κύργιος απάντησε (2-1), αλλά ο Σέρβος πήρε τους τέσσερις επόμενους πόντους για να φτάσει σε... τετραπλό ματς πόιντ.

Ο Κύργιος έσβησε τα δύο πρώτα, όχι όμως και το τρίτο με τον Νόλε να κατακτά ξανά το Wimbledon.

Κι όπως σε όλες τις προηγούμενες έσκυψε κι έβαλε στο στόμα του μια χούφτα από το γρασίδι πριν ανέβει στις κερκίδες για να αγκαλιάσει τη σύζυγο του...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports