Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «Ακούω ήχον κώδωνος - Μποστ»

Πάτρα: Ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «...

Μία παράσταση για τα 50 χρόνια του θεάτρου Στοά με τον Θανάση Παπαγεωργίου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη

Από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας έγινε γνωστό ότι η προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, Θεατρική παράσταση «Ακούω ήχον κώδωνος - Μποστ» σε σύνθεση κειμένων και σκηνοθεσία του βετεράνου ηθοποιού Θανάση Παπαγεωργίου που έχει ανέβει γιορτάζοντας και τιμώντας τα 50 χρόνια του θεάτρου Στοά, ακυρώνεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράσταση που θα παρουσιαζόταν στο νέο Θερινό Δημοτικό θέατρο της Πάτρας στο πλάι του Παμπελοποννησιακού, ακυρώνεται μετά την επίκληση λόγων ανωτέρας βίας από την παραγωγή.

Το Θέατρο Στοά εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Μπισκίνη στου Ζωγράφου και όπως δήλωσε η σπουδαία ηθοποιός μας Λήδα Πρωτοψάλτη που πρωτοδιάβηκε το κατώφλι της Στοάς το 1974, στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής (12/6/2022), «κλείνουμε 50 χρόνια, είμαι συγκινημένη και χαίρομαι πολύ που έφτασα να το γευτώ αυτό. Είναι σπουδαίο γιατί δεν είμαστε στο θεατρικό επίκεντρο της πόλης αλλά στην περιφέρεια, όπως λέμε σε μία γειτονιά και χρειάστηκε τεράστιος αγώνας για να τα καταφέρουμε, από τον Θανάση Παπαγεωργίου, από εμένα, από όλους τους Έλληνες συγγραφείς και τους ηθοποιούς που πέρασαν από αυτόν τον χώρο».  

Δεν αποκλείεται η παράσταση που είναι μία σύνθεση από ποικίλα γραπτά του αείμνηστου και τόσο ταλαντούχου Μποστ όπως η «Μήδεια» ή η «Φαύστα» να μπορέσει να έρθει σε μία άλλη ημερομηνία αργότερα στο πλαίσιο πάντα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2022.

Στην παράσταση παίζουν εκτός της Λήδας Πρωτοψάλτη και του Θανάση Παπαγεωργίου, οι Αργύρης Παυλίδης, Γιώργος Ζιόβας, Ευδοκία Σουβατζή,  Άννα Μονογιού, Εύα Καμινάρη, Άρης Τρουπάκης, Μαρία Νίκα, Αναστασία Κονίδη,  Δήμητρα Κόκκορη,  Γιλμάζ Χουσμέν,  Χρήστος Καρύπης και ο Διονύσης Τσακνής που έχει γράψει και τη μουσική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture