Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ

 Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ

Συνεχάρη το νέο ΔΣ και συζήτησε μαζί τους τα ζητήματα της εστίασης στην Πάτρα Εισερχόμενα

Τα γραφεία του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) επισκέφτηκε ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, Θάνο Δούρο. Κατά τη συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα οι δύο αυτοδιοικητικοί άνδρες συνεχάρησαν τα μέλη του ΔΣ για την πρόσφατη εκλογή τους και συζήτησαν μαζί τους θέματα που άπτονται της εστίασης και της αυτοδιοίκησης στην Πάτρα.


Όπως αναφέρει η ανακοινωση του σπιράλ: Αναλύθηκε εκτενώς το ζήτημα της νέας κανονιστικής πράξης για τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου από τα καταστήματα εστίασης, με τις δύο πλευρές να συγκλίνουν στη φιλοσοφία που πρέπει να τη διέπει. Συμφωνήθηκε πως επιβάλλεται να είναι προϊόν προσεκτικής διαβούλευσης, πως αξίζει να στηριχτεί σε καλές πρακτικές άλλων δήμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πως θα πρέπει να είναι μία σύγχρονη κανονιστική, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη, δίκαιη και λογική για όλους (για την πόλη, τους πολίτες, τους επιχειρηματίες της εστίασης και τους πελάτες τους).
Η συζήτηση επεκτάθηκε κατόπιν στην εικόνα της πόλης και στις βελτιωτικές κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν, από όλες τις πλευρές, με στόχευση την οργάνωση, την καλαισθησία και την επάνοδο της κανονικότητας. Οι εκπρόσωποι της εστίασης δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν από την πλευρά τους τόσο στην τήρηση κανόνων, όσο και στην προσπάθεια εξωραϊσμού της φυσιογνωμίας της Πάτρας, ιδίως στο κέντρο.
Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επίσης οικονομικής φύσης ζητήματα, όπως τα εν πολλοίς ικανοποιητικά δημοτικά τέλη, το υψηλό κόστος νερού (από μία κλίμακα και πάνω) και ο «γεωμετρικός» ανατοκισμός των οφειλών. Συζητήθηκαν επίσης οι αδειοδοτήσεις κοινόχρηστων χώρων, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του δήμου και η ανάγκη αυτοματοποίησής τους καθώς και κάποια εξειδικευμένα ζητήματα όπως το θέμα των δημοτικών χώρων που έπαψαν πρόσφατα να νοικιάζονται (πχ. Ιχθυόσκαλα, πρώην Λάγιος), το ειδικό καθεστώς για τα καταστήματα που βρίσκονται δίπλα στον αιγιαλό κ.α.
Οι εκπρόσωποι του σπιράλ μίλησαν, τέλος, για το όραμά τους για την Πάτρα και παρουσίασαν τον σχεδιασμό τους, σύμφωνα με τον οποίο στην Πάτρα πρέπει να δημιουργηθούν υψηλά τουριστικά ρεύματα και να εισρεύσει επαρκές εισαγόμενο χρήμα, στοιχεία που -εκτός από την τοπική οικονομία συνολικά- θα ενισχύσουν σημαντικά την κίνηση και τους τζίρους της εστίασης, σε μόνιμη βάση. Δόθηκαν αναλυτικά παραδείγματα για την επίτευξη εξωστρέφειας και τουρισμού στην Πάτρα.
Από πλευράς ΣΚΕΑΝΑ στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Τάσος Γιατράς, ο γενικός γραμματέας Τάκης Ματθαιόπουλος, ο ταμίας και αναπληρωτής γενικός γραμματέας Δημήτρης Φάκαλος και τα μέλη Γιώργος Κολλιόπουλος, Γιάννης Ροδόπουλος και Κωνσταντίνος Σακκής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις