Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τελική διεθνική εκδήλωση του GRASPINNO PLUS

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα...

Στο Μαυροβούνιο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην τελική εκδήλωση κεφαλαιοποίησης και στην εταιρική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) στις 14 και 15 Ιουνίου 2022 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Interreg MED GRASPINNO PLUS.

Το έργο GRASPINNOPLUS συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Interreg MED 2014 – 2020, στο πλαίσιο της πέμπτης πρόσκλησης για modular έργα, στον Άξονα Προτεραιότητας 1.1. Το έργο, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021, στοχεύει στην περαιτέρω μεταφορά και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου GRASPINNO που στηρίζει Δημόσιες Αρχές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) που υλοποιούν και συμμετέχουν σε διαδικασίες Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων (ΠΔΣ). Το έργο GRASPINNO PLUS θα αυξήσει τις διακρατικές δραστηριότητες καινοτόμων φορέων και δικτύων βασικών τομέων της περιοχής της Μεσογείου στο πλαίσιο της Κοινότητας Πράσινης Ανάπτυξης.

Η κοινοπραξία του GRASPINNO PLUS αποτελείται από 6 εταίρους από 4 χώρες της Μεσογείου(Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Μαυροβούνιο):

·         Terre di Siena Lab (Ιταλία)

·         Επιμελητήριο Ηλείας

·         Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Τεράσας (Ισπανία)

·         Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

·         Περιφέρεια της Ούμπριας (Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροδιατροφής, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πολιτισμού, Ψυχαγωγίας και Πολιτιστικών αγαθών) (Ιταλία).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, με αφορμή την τελική εκδήλωση του έργου τόνισε τη σημασία των πράσινων δημόσιων συμβάσεων και προμηθειών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους δημόσιους φορείς της και ανέφερε πως η Περιφέρεια κινείται προς την κατεύθυνση στήριξης προμηθευτών που πληρούν πράσινα κριτήρια.

Στην εκδήλωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από την Αγγελική Κωστοπούλου, συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμη. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, επικεφαλής εταίρος του GRASPINNO, εκπροσωπήθηκε από τον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Στεφανίδη και τους συνεργάτες του. Από την Ελλάδα συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Ακόμα, συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών (Μαυροβούνιο), το Δήμο Ποντγκόριτσας (Μαυροβούνιο), της Περιφέρειας Ούμπριας (Ιταλία), του Επιμελητήριου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Τεράσας (Ισπανία) και του Terre di Siena Lab (Ιταλία).

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στον παρακάτω σύνδεσμο:

·         http://www.graspinno.eu/ and https://graspinno.interreg-med.eu/.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις