Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Με επιτυχία η επετειακή παράσταση με τους μικρούς μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Με επιτυχία η επετειακή παράσταση με του...

Στην παράσταση που παρουσιάστηκε στις 18/6, ο διαχρονικός ποιητής μας ο Όμηρος ήταν η πηγή έμπνευσης για τον Καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Καλπουζάνη

Στην επετειακή παράσταση «Οδύσσεια ’22…..Στους δρόμους της Ανατολής και στων Πατρών τα μέρη...», οι μικροί μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών και το Θέατρο Σκιών του συμπολίτη καραγκιοζοπαίκτη Χρήστου Καλπουζάνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 Χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσίασαν το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, στον πανέμορφο αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου του Ρίου, μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση με φόντο τον μπερντέ του Καραγκιόζη μας.

Ο αγαπημένος και διαχρονικός ποιητής μας ο Όμηρος ήταν η πηγή έμπνευσης για τον Καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Καλπουζάνη.  Ο Οδυσσέας και ο Καραγκιόζης, ως σύμβολα του πολυμήχανου Έλληνα που κατέχει την τέχνη της επιβίωσης, ξεκίνησαν μια διαδρομή πόνου και χαράς από τα βάθη της Ανατολής και τον Εύξεινο Πόντο έως τα παράλια της Μεσογείου, με συνταξιδιώτες τους  Έλληνες της Ανατολής, για να βρουν ο καθένας τη δική του Ιθάκη.  Οι μικροί μας χορευτές, παρακολουθώντας με αγωνία την περιπέτειά τους, τους βοήθησαν να διασώσουν τους χορούς και τα τραγούδια τους, για όταν η ζωή θα νικήσει και η χαρά θα ξανάρθει.

Ο επετειακός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός της χαρακτήρας εκφράζει την πρόθεσή μας να ανανεώσουμε και να ενισχύσουμε τις μεθόδους διάσωσης και διάδοσης της λαϊκής μας παράδοσης και να απευθυνθούμε με φαντασία και γνώση στις ψυχές και το μυαλό των παιδιών της πόλης μας.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών εκφράζει δημοσίως την ικανοποίηση του για την άψογη συνεργασία με τον αγαπητό Χρήστο Καλπουζάνη και το θέατρό του. Ευχαριστεί επίσης θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας για τη δωρεάν παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου καθώς και όλους τους συντελεστές της παράστασης και τους φίλους του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών για την έμπρακτη υποστήριξή τους με τον προσωπικό τους χρόνο.

Η φωτ. εστάλη από το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών.

*Στο μεταξύ εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 21/6/2022 στην Αγορά Αργύρη, στην οδό Αγ. Ανδρέου και Ζαΐμη στην Πάτρα μία πραγματικά υπέροχη από κάθε άποψη, Έκθεση έργων των μαθητών και των μαθητριών των παιδικών εικαστικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών. Η Αγορά Αργύρη γέμισε από παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές με την συνοδεία γονέων. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του την αξιέπαινη προσπάθεια των  μαθητών, σε μια ιδιαίτερη εορταστική εικαστική βραδιά.

Οι μικροί μας καλλιτέχνες παρουσίασαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα έργα όλης της φετινής εικαστικής χρονιάς καθώς και την επετειακή θεματική των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Μέσα από την ιστορία της Σμύρνης, των ανθρώπων και των παραδόσεών της, τα παιδιά  αποτύπωσαν εικόνες από το πριν και το μετά της καταστροφής, μέσα από τα δικά τους μάτια, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Χρυσόθεμης Μιτάκη.

Επίσης, από τα παιδιά του τμήματος εικαστικών παρουσιάστηκαν χοροί από την περιοχή της Σμύρνης, υπό την καθοδήγηση της κ. Νεκταρίας – Μαρίας Μπονάτσου δίνοντας πιο εορταστικό κλίμα στη βραδιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture