Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απαγορευτικό σε γυναίκες βουλευτές: «Μη φέρνετε τα μωρά σας στην αίθουσα συνεδριάσεων»

Απαγορευτικό σε γυναίκες βουλευτές: «Μη ...

Προστριβές στη Βρετανία μετά την πρόταση της επιτροπής αναθεώρησης του κανονισμού της Βουλής των Κοινοτήτων

Οι βρετανίδες βουλευτές δεν θα επιρέπεται να φέρνουν τα μωρά τους στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, όπως αποφάνθηκε σήμερα μια επιτροπή αναθεώρησης των κανονισμών, η Επιτροπή Διαδικασίας της Βουλής των Κοινοτήτων.

Λειτουργεί αποτρεπτικά για κάποιες υποψήφιες
Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει έναν διάλογο για το αν η εργασιακή κουλτούρα στη βουλή λειτουργεί αποτρεπτικά για κάποιες υποψήφιες βουλευτές.

Τα τελευταία χρόνια αυτό περιλαμβάνει, όχι μόνο το ζήτημα της συμβατότητας ή μη της γονεϊκής ιδιότητας με τον ρόλο της βουλευτή, αλλά και τα μακροχρόνια ζητήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της ποικιλομορφίας.

Η απόφαση αναγνωρίζει ωστόσο ότι στο παρελθόν μωρά είχαν μεταφερθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων χωρίς να προκληθεί αναστάτωση, αλλά σημειώνει μολαταύτα ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν οι υπάρχοντες κανονισμοί.

 

Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία
Η σύσταση της Επιτροπής θέτει τη Βρετανία εκτός της διαδικασίας εκσυγχρονισμού που συντελείται σε άλλες χώρες.

Παρότι τα κοινοβούλια κάποιων άλλων χωρών εξακολουθούν να μην επιτρέπουν στις βουλευτές να φέρνουν τα μωρά τους, άλλα-όπως εκείνα της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας-έχουν αλλάξει τους κανονισμούς ώστε να επιτρέπεται στις βουλευτές να ταΐζουν τα μωρά τους μέσα στις αίθουσες των συνεδριάσεων.

Η σύσταση της Επιτροπής ακολουθεί την έκκληση για αναθεώρηση που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Λίντσεϊ Χόιλ, για αναθεώρηση του κανονισμού μετά το περιστατικό με την Στέλλα Κρίζι, η οποία ενημερώθηκε τον Νοέμβριο του 2021 ότι αντιβαίνει στον κανονισμό να φέρνει κάποιος το μωρό του στην αίθουσα συνεδριάσεων της βουλής.

Απαρχαιωμένοι κανονισμοί
Απαντώντας στην αναθεωρημένη πρόταση της Επιτροπής η Κρίζι σχολίασε: «Δεν εκπλήσσομαι που δεν αναγνωρίζουν ποιος αποθαρρύνεται από το κοινοβούλιο με τους απαρχαιωμένους κανονισμούς, την προσέγγιση απέναντι στις γυναίκες που έχουν παιδιά και την αναγκαιότητα για εκσυγχρονισμό».

«Αυτή η Επιτροπή δεν μίλησε ούτε σε έναν άνθρωπο εκτός βουλής παρότι πολλοί από εμάς ενθαρρύναμε τα μέλη της να το κάνουν», ανέφερε η Κρίζι σε ανακοίνωσή της.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη για ένα κοινοβούλιο με συμπερίληψη, αλλά οι κανονισμοί είναι ζήτημα των κοινοβουλευτικών αρχών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις