Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα μέσα Ιουλίου πέφτουν οι υπογραφές για το Club Mediterranee, στο Λαμπίρι- Πεντάστερο 300 κλινών

Στα μέσα Ιουλίου πέφτουν οι υπογραφές γι...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Για 48 χρόνια η μίσθωση

Στα μέσα Ιουλίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία μίσθωσης του του πασίγνωστου Club Mediterranee, στο Λαμπίρι Αχαΐας. Ο όμιλος εκμετάλλευσης ακινήτων Αρβανιτάκης που εδρεύει στην Κύπρο, έδειξε από την αρχή ενδιαφέρον για τον χώρο που περιλαμβάνει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 300 κλινών, με την δαπάνη της επένδυσης μαζί με τους περιβαλλοντολογικούς χώρους, να φτάνει περίπου τα 25 εκ. ευρώ. Η σύμβαση προβλέπει εκμίσθωση για 40 χρόνια με ορίζοντα για ακόμα 8 χρόνια έναντι ετήσιου μισθώματος άνω των 75.000 ευρώ.

Το ακίνητο που κάηκε στη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου διαχειρίζεται ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Λαμπιρίου και ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος μιλάει στο thebest.gr για τις τελευταίες εξελίξεις: «Περίπου στα μέσα Ιουλίου, γύρω στις 15 του μήνα είναι να υπογράψουμε την τελική σύμβαση  που παραχωρούμε το χώρο για 48 χρόνια. Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, το ακίνητο θα το πάρουν και έχουν προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και περιμένουμε να περάσουν αυτές οι ημέρες και να ολοκληρωθεί η μίσθωση».

Πως επήλθε η συμφωνία; Ο κ. Σπυρόπουλος, αναλύει τις διαδικασίες που προηγήθηκαν: «Η διαδικασία με τον διαγωνισμό έχει τελειώσει και με την επιλογή του επενδυτή, ο οποίος έτυχε να είναι και ο μοναδικός αλλά πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Στη συνέχεια, επειδή καταστράφηκε ο χώρος από την φωτιά, η εταιρεία επέβαλε ένα αίτημα να μειωθούν τα μισθώματα γιατί θα αναλάμβανε αυτή το κόστος αποκατάστασης και του φυσικού περιβάλλοντος και των εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν, έτσι  πέρασε νέα επιτροπή και τέλη Δεκεμβρίου οριστικοποιήθηκε η μίσθωση. Τους αφαίρεσαν κάποια μισθώματα, η εταιρεία τα αποδέχθηκε. Στη συνέχεια έγιναν κάποιες διαδικασίες με τον Δήμο Αιγίου για να αυξηθεί η αρτιότητα του οικοπέδου γιατί η εταιρεία θα φτιάξει ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που απαιτεί 20 χιλιάδες τ.μ. να χτίσει, ενώ το οικόπεδο ήταν 7 χιλιάδες τ.μ. ωστόσο έγινε μια διαδικασία και βρέθηκε ο τρόπος. Τώρα περιμένουμε την εταιρεία γιατί είχε μια εμπλοκή στην εισαγωγή της στο χρηματιστήριο στο Παρίσι και έπρεπε να ανασταλούν οι διαδικασίες  μέχρι να μπει και να ξεκινήσει η μετοχή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις