Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το πανεπιστήμιο Πατρών δίνει τα φώτα του στο επιχειρείν της Δυτικής Ελλάδας - ΒΙΝΤΕΟ

Το πανεπιστήμιο Πατρών δίνει τα φώτα του...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι μονάδες παροχής υπηρεσιών των εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Πατρών

Τα επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδας συνεργάζονται με τον Πανεπιστήμιο Πατρών για να εξελιχθούν και να λύσουν προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου. Την ώρα που υπάρχει η τεχνογνωσία σε πλήθος σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών, επιχειρηματίες που θέλουν να εξελίξουν το προϊόν τους ή τις παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες καταφεύγουν σε εξειδικευμένες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα και ακόμη στο εξωτερικό. Αυτό μπορεί να αλλάξει και να οδηγήσει σε πιο οικονομικές και άμεσες λύσεις υλοποιώντας το στόχο της διασύνδεσης της έρευνας και της καινοτομίας του ακαδημαϊκού χώρου με το επιχειρείν. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως η εξέλιξη αυτή που αφορά στην συνεργασία και την εξωστρέφεια του πανεπιστημίου Πατρών προς την αγορά, συνηγορεί και το υπο διαβούλευση νέο σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ, όπου γίνεται επικαιροποιημένη αναφορά στην παροχή υπηρεσιών των πανεπιστημιακών εργαστηρίων. Για την επισημοποιήση και την ενημέρωση σχετικά με τα διαθέσιμα τμήματα του πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία θα συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας και διασύνδεσης με την αγορά, παραχωρήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου στο επιμελητήριο Αχαΐας, μετά από πρόσκληση του αντιπρύτανη έρευνας και ανάπτυξης του πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιώτη Δημόπουλου. 

Άμεσα ανταποκρίθηκαν, οι προέδροι των επιμελητηρίων (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. Αθανάσιος Πετρόπουλος, Επιμελητήριο Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ‐ 10ο Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Παππάς, Τεχνικό Επιμελητήριο ‐ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, κ. Βασίλειος Αϊβαλής) ενώ διαδικτυακά και μέσω ζωντανής σύνδεσης ενημερώθηκαν οι προέδροι των επιμελητηρίων Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Σχολές του πανεπιστημίου Πατρών θα στηρίξουν το επιχειρείν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις