Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Με επιτυχία η εκδήλωση του 9ου Γυμνασίου Πάτρας - Οι μαθητές παρουσίασαν δραματοποιημένη την αντιπολίτευση κατά του Καποδίστρια

Με επιτυχία η εκδήλωση του 9ου Γυμνασίου...

Στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Το 9ο Γυμνάσιο Πάτρας το περασμένο Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, παρουσίασε με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων δραματοποιημένη μία Ενότητα της Νεότερης Ιστορίας μας που αφορούσε στην Αντιπολίτευση κατά του Καποδίστρια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, ζωντανεύοντας στην σκηνή μία εποχή! Ο Τσίλερ και ο Βέρντι με την Τζιουζεπίνα Στρεπόνι συνάντησαν τους μαθητές, Θανάση και Γιάννη και υπό τους ήχους της Όπερας του Βέρντι «Un ballo in maschera» μίλησαν για το έργο τους…

Οι μαθητές στην Δραματοποίηση της Αντιπολίτευσης κατά του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας μας, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο τον Σεπτέμβριο του 1831, ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, καθώς τα κείμενα ήταν δικά τους και πραγματικά τα «στήριξαν» με όλες τους τις δυνάμεις.

Αυτό όμως που έκανε εντύπωση ήταν το ήθος των μαθητών οι οποίοι με την εμψύχωση και καθοδήγηση της φιλολόγου τους, Ελένης Καδά, ήταν μία ομάδα που συνεργάστηκε και γι’ αυτό το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Οι μαθητές δέχτηκαν μάλιστα τα συγχαρητήρια του Διευθυντή του σχολείου κ. Γεωργίου Καρατζά για τη συνολική παρουσία τους.

Η κ. Ελένη Καδά ευχαρίστησε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας κ. Λουκά Θάνο και  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας για την όλη συνεργασία.

*Οι φωτ. εστάλησαν από το 9ο Γυμνάσιο Πατρών και δημοσιεύονται με την έγκριση της διεύθυνσης του σχολείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture