Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμπορικός Σύλλογος: Πήγαν να καταθέσουν υποψηφιότητες και είδαν ότι έχουν...διαγραφεί!

Εμπορικός Σύλλογος: Πήγαν να καταθέσουν ...

Λίγο πριν την εκλογική διαδικασία

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι παρατάξεις που θα συμμετέχουν στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, όταν λίγες ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων διαπίστωσαν πως υποψήφιοί τους δεν είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στους συνδυασμούς, καθώς είχαν διαγραφεί!
Όπως προέκυψε στην τελευταία συνέλευση του Συλλόγου έγιναν περίπου 1.000 διαγραφές εμπόρων, οι οποίοι σύμφωνα με τη διοίκηση του Εμπορικού, δεν είχαν εμφανιστεί από το 2013. «Οι διαγραφές δεν έγιναν από το Δ.Σ., αλλά από τη συνέλευση και αφορούσαν μέλη τα οποία είχαν να εμφανιστούν σε συνελεύσεις και εκλογές από το 2013. Βάσει καταστατικού έπρεπε να είχαν διαγραφεί πολύ νωρίτερα κι όχι μετά από περίπου εννέα χρόνια. Οι διαγραφές αφορούν μέλη που παρέμειναν αδρανή για μακρά χρονικό διάστημα», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιώργος Βαγενάς, ο οποίος θέλοντας να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα υπενθύμισε ότι ο ίδιος είναι στη θέση του μόλις έναν μήνα και δεν μπορεί να δέχεται προσωπική επίθεση. Μάλιστα, βάσει καταστατικού όσοι διαγράφονται δεν ενημερώνονται προσωπικά, αλλά όλα τα ονόματα αναρτώνται σε πίνακες στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου και θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί με προσωπική τους ευθύνη.
Ωστόσο, αντίστοιχα ζητήματα έχουν ανακύψει και με τις εγγραφές νέων μελών. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται συνάντηση των επικεφαλής των υποψήφιων παρατάξεων προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τρόπος αντίδρασης ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι δια της νομικής οδού.
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες εκ μέρους της «Εμπορικής Ανανέωσης», ο Γιάννης Ρούπας επισκέφθηκε τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου συνοδευόμενος από τον νομικό Νικόλαο Ευστ. Παπαδόπουλο και κατέθεσε χειρόγραφη αίτηση ζητώντας διευκρινίσεις αναφορικά με τα πρακτικά του Δ.Σ. αλλά και όλων των προβλεπομένων διατάξεων από το καταστατικό του Συλλόγου που σχετίζονται με τις διαγραφές αλλά και τις εγγραφές νέων μελών πριν την εκλογική διαδικασία.
«Η Εμπορική Ανανέωση με τις ενέργειες της, με νόμιμο και πολιτισμένο τρόπο, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο και σύμφωνα με το καταστατικό το αδιάβλητο των εκλογών σε κλίμα πλήρους διαφάνειας για το συμφέρον όλου του εμπορικού κόσμου, όπως έχει δεσμευτεί και με τις προγραμματικές της δηλώσεις», ανέφερε ο κ. Ρούπας.
ΛΗΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Σήμερα στις 2 το μεσημέρι λήγει η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων στη γραμματεία του Συλλόγου για τις εκλογές στον Εμπορικό, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 21,22 και 23 Ιουνίου.
Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν και ηλεκτρονικά στο e-mail του Συλλόγου
([email protected]) μέχρι και την Παρασκευή 10/6/2022 έως και ώρα 22.00
Οι υποψηφιότητες μπορούν να αφορούν:
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
2. Την Ελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου
3. Τους Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (ΟΕΣΠ & ΝΕ)
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας μεμονωμένα ή κατά συνδυασμούς στον Σύλλογο ως το καταστατικό και ο νόμος ορίζει. Οι υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή δεν δύνανται να είναι υποψήφιοι για άλλο αξίωμα. Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο, δύνανται να είναι και υποψήφιοι για Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία.

*Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις