Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Μπράντφορντ ανακηρύχθηκε Πόλη Πολιτισμού 2025 για το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Μπράντφορντ ανακηρύχθηκε Πόλη Πολιτισ...

Είναι μία πόλη στο Δυτικό Γιορκσάιρ με εξαιρετικό πανεπιστήμιο και όμορφο ιστορικό κέντρο - Θεωρείται ένα από τα πιο ποικιλόμορφα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Μπράντφορντ - Bradford, ένα από τα πιο ποικιλόμορφα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου στους πρόποδες των Πεννίνων, στο Δυτικό Γιορκσάιρ, ανακηρύχθηκε Πόλη Πολιτισμού για το 2025, μια διάκριση υψηλού κύρους που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες με χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Η Υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις, ανακοίνωσε τη νικήτρια πόλη ζωντανά στην εκπομπή «The One Show» του BBC One δηλώνοντας ότι το Μπράντφορντ είναι «άξιος νικητής» έναντι σκληρού ανταγωνισμού. Από 20 αρχικές προσφορές-ρεκόρ που υποβλήθηκαν από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν σε οκτώ και στη συνέχεια σε τέσσερις, με την τελική λίστα να αποτελείται από το Μπράντφορντ, το Ντάραμ (County Durham) που είναι πιο βόρεια στη Σκωτία, το Σαουθάμπτον και το Ρεξχάμ (Wrexham Principal Area).

Το Μπράντφορντ θα πάρει τη σκυτάλη από το Κόβεντρι και θα λάβει αρχική χρηματοδότηση ύψους £275.000 για να αναπτύξει τα σχέδιά του για το 2025.

Οι κριτές δήλωσαν ότι εντυπωσιάστηκαν από την υποψηφιότητα της πόλης, η οποία γιορτάζει τη δύναμη της διαφορετικότητας και στοχεύει στη δημιουργία νέων ευκαιριών.

Το Μπράντφορντ έχει μια ακμάζουσα ασιατική κοινότητα και οι μουσουλμάνοι αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού του. Ένας στους τέσσερις κατοίκους της πόλης είναι κάτω των 18 ετών. Οι δημιουργικές κοινότητές του διακρίνονται για την «ενέργεια και τον δυναμισμό» τους, δήλωσε η Σάναζ Γκούλζαρ (Shanaz Gulzar), πρόεδρος της υποψηφιότητας για το 2025. Η πλούσια ιστορία, η διεθνής κοινότητα και ο νέος πληθυσμός την καθιστούν ως την πιο ελκυστική υποψήφια για να γίνει η πόλη του πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2025, υποστήριξε ο οργανισμός.

Το Bradford έχει και ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο όπου μάλιστα έχουν σπουδάσει και σπουδάζουν και πολλοί Έλληνες. Επίσης Πατρινοί έχουν κάνει στο Μπράντφορντ προπτυχιακές όσο και μεταπτυχιακές σπουδές και έχουν τις ωραιότερες αναμνήσεις.

Η πόλη έχει κι ένα πολύ όμορφο θέατρο, το Alhambra κοντά στο κέντρο ενώ διοργανώνει και Κινηματογραφικό Φεστιβάλ την άνοιξη.

To Bradford απέχει μόλις μισή ώρα από το Leeds και μία ώρα από το πολύ γραφικό York.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις