Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση για το Καραμανδάνειο στον Θ. Πλεύρη από τον Νίκο Καραθανασόπουλο

Ερώτηση για το Καραμανδάνειο στον Θ. Πλε...

Μαζί και με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Ν. Παπαναστάση - Ζητούν να πραγματοποιηθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες όλες οι μόνιμες προσλήψεις παιδοαναισθησιολόγων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τα προβλήματα του παιδιατρικού νοσοκομείου “Καραμανδάνειο” στην Πάτρα, κατέθεσαν οι Βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Καραθανασόπουλος από την Αχαΐα και Νίκος Παπαναστάσης από την Αιτωλοακαρνανία.                                                                                             

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο αποτελεί το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας με διενέργεια 1800 επεμβάσεων κάθε χρόνο. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η λειτουργία του νοσοκομείου καθίσταται επισφαλής, καθώς δεν έχει απομείνει στο νοσοκομείο κανείς παιδοαναισθησιολόγος, μιας και η εναπομείνασα διευθύντρια, που θα συνταξιοδοτούταν εντός ημερών, έλαβε αναρρωτική άδεια.

Το τελευταίο διάστημα συνταξιοδοτήθηκαν δύο επιμελητές παιδοαναισθησιολόγοι. Από τους εναπομείναντες τρεις, εκτός της διευθύντριας, η μία παραιτήθηκε κάτω από το βάρος της υπερεφημέρευσης και οι άλλοι δύο -μετακινημένοι από ΜΕΘ Π.Γ.Ν.Π και Γ.Ν Άγιος Ανδρέας(αναισθησιολόγος ενηλίκων) βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. 

Όλα αυτά καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία του Νοσοκομείου, δημιουργούν μία σοβαρά προβληματική κατάσταση στον κρίσιμο τομέα της περίθαλψης του παιδιατρικού πληθυσμού, λόγω της υποστελέχωσης του συγκεκριμένου τμήματος. Ωστόσο, η κατάσταση ήταν γνωστή εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον και το Υπουργείο δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ενίσχυση του νοσοκομείου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, δεν προχώρησε στην προκήρυξη ούτε μιας θέσης. Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών ιδιώτη αναισθησιολόγου ενηλίκων για την “κάλυψη” των κενών.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι εφημερίες είναι πλέον επισφαλείς, με μεγάλο κίνδυνο να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν. Δεν αποτελούν λύση οι μετακινήσεις προσωπικού και μάλιστα μη εξειδικευμένου από άλλα νοσοκομεία για ημερήσιες εφημερίες.

Μάλιστα, πρόσφατα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε μόνο για την προκήρυξη δύο θέσεων παιδοαναισθησιολόγων και όχι για την πλήρωση του συνόλου των οργανικών θέσεων που απαιτούνται. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:

-Να πραγματοποιηθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες όλες οι μόνιμες προσλήψεις παιδοαναισθησιολόγων που απαιτούνται για να να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου με όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας.

- Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να μπορεί να  καλύπτει τις ανάγκες ως το μοναδικό εξειδικευμένο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

-Να προχωρήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης για το παιδιατρικό νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις