Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: «Βρώμικη η Πάτρα, η δημοτική αρχή δεν σέβεται δημότες και επισκέπτες»

σπιράλ: «Βρώμικη η Πάτρα, η δημοτική αρχ...

Ερωτήσεις προς τον δήμαρχο για τα σκουπίδια «που έγιναν συνήθεια»

Ερωτήσεις προς τον δήμαρχο για τα σκουπίδια «που έγιναν συνήθεια»καταθέτει το σπιράλ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Κάδοι ξεχειλισμένοι και τόσο βρώμικοι που σιχαίνεσαι να ανοίξεις το καπάκι τους (αν και όταν υπάρχει), σακούλες με σκουπίδια έξω από τους κάδους (σκισμένες συχνά από τις αδέσποτες γάτες), καλάθια απορριμμάτων σε κεντρικούς δρόμους γεμάτα ως επάνω (που δεν μπορείς να προσθέσεις ούτε μια τσίχλα), χαρτοκιβώτια έξω από τους κάδους, παλιά έπιπλα, χαλασμένες συσκευές και άλλες παρόμοιες εικόνες παρακμής και εγκατάλειψης συναντά κανείς στην Πάτρα, στα σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων.

Το σπιράλ θλίβεται για την εικόνα της πόλης, η οποία μας πληγώνει καθημερινά και συνάμα αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ακούμε συνδημότες μας να απορούν «πώς γίνεται η τρίτη πόλη της Ελλάδας να είναι τόσο βρώμικη;» και, δυστυχώς, τους δίνουμε δίκιο. Και περιμένουμε, μαζί τους, απαντήσεις από τη δημοτική αρχή: «Γιατί η Πάτρα είναι τόσο βρώμικη, ενώ άλλοι δήμοι της Ελλάδας καταφέρνουν να κρατούν τις πόλεις τους καθαρές, κάποιες δε λάμπουν στην κυριολεξία;». 

Προφανώς η έλλειψη πόρων (ανθρώπινων και οικονομικών) δεν μπορεί να αποτελεί –κι εδώ- δικαιολογία. Είναι γνωστό και αυτονόητο πως ο Δήμος Πατρέων είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα και την εικόνα της πόλης. Έχει την αρμοδιότητα, έχει τους μηχανισμούς, έχει και την υποχρέωση να φροντίζει τον συγκεκριμένο τομέα. Η μετατόπιση ευθυνών (στο κράτος, στις κυβερνήσεις και αλλού) δεν τιμά τον απερχόμενο δήμαρχο, δεν πείθει τους αγανακτισμένους πολίτες, προσβάλει την Πάτρα. 

Όταν μία πόλη είναι και φαίνεται καθαρή, αποτρέπει τους πολίτες από το να πετούν τα σκουπίδια τους όπου και όπως να’ναι. Μία πόλη βρώμικη εκπέμπει μιζέρια και διατρανώνει πως η τοπική της ηγεσία δεν σέβεται ούτε τους δημότες ούτε τους επισκέπτες της.

Θα ασχοληθείτε επιτέλους, κ. Δήμαρχε, με το θέμα, για να δώσετε μία ικανοποιητική λύση ή μήπως επιθυμείτε να γίνουν και τα σκουπίδια, συνήθειά μας; Δεν ενδιαφέρεστε για την ανακύκλωση, σας αφήνει αδιάφορο η κομποστοποίηση, δεν ενδιαφέρεστε να υπηρετήσετε το σύγχρονο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, δηλώνετε αδυναμία ακόμα και να απαλλάξετε τα δημοτικά οικόπεδα από τα χόρτα, ανέχεστε βανδαλισμούς,  Αναρωτιόμαστε, ειλικρινά, οι εικόνες -και πολύ σύντομα οι μυρωδιές που θα αναδύονται στην πόλη μας- δεν σας ενοχλούν; δεν σας προσβάλλουν; Αλήθεια επιμένετε στην δήλωση που συνηθίζεται να κάνετε για το θέμα πως «η Πάτρα είναι κούκλα»;"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις