Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Ρήτρα αναπροσαρμογής: Δεν θα την πληρώνουν προσωρινά, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα έχουν ρεύμα-Έκαναν ασφαλιστικά

Πάτρα- Ρήτρα αναπροσαρμογής:  Δεν θα την...

Δεκτή προσωρινή διαταγή σε ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, μια ακόμα αίτηση προσωρινής διαταγής στην Πάτρα, σε ομαδική, αυτή τη φορά, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Την υπόθεση χειρίστηκε το γραφείο του δικηγόρου Βασίλη Μάρκου και η αίτηση στρεφόταν κατά ιδιώτη παρόχου με αίτημα την μη διακοπή του ρεύματος, για όσο διάστημα δεν πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής σε τρέχοντες και μελλοντικούς λογαριασμούς, μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος Βασίλης Μάρκου, "πλέον, οι καταναλωτές, αλλά και δύο επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονταν στην ομαδική αίτηση, θα μπορούν να πληρώνουν μόνο το μέρος του λογαριασμού που αφορά στην κατανάλωση ρεύματος. Ήδη, καθημερινά, οι πάροχοι δίνουν εντολές διακοπής ρεύματος χωρίς να τηρείται ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικού Ρεύματος και οι προθεσμίες που αυτός επιτάσσει. Σύμφωνα με τον τελευταίο εξάλλου, απαγορεύεται στους καταναλωτές Κοινωνικών Τιμολογίων η όποια διακοπή τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς μήνες. Όμως, οι όροι που προσπαθούν οι πάροχοι να διεκδικήσουν τα υπέρογκα ποσά που εμφανίζονται στους λογαριασμούς έχουν γίνει ανεξέλεγκτοι. Η πορεία προσβολής της νομιμότητας της ρήτρας αναπροσαρμογής και των αδιαφανών όρων στα συμβόλαια των καταναλωτών και των επιχειρήσεων είναι ακόμα μακρά, όμως οι πρώτες θετικές αποφάσεις σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι η δικαιοσύνη αφουγκράζεται σε αυτό το στάδιο το τέλμα που έχει επέλθει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις