Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ξεκινά η λειτουργία Pοst Covid Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων

Ξεκινά η λειτουργία Pοst Covid Ιατρείου ...

Την Πέμπτη 26 Μαΐου

Ξεκινά από αύριο (Πέμπτη 26 Μαΐου), η λειτουργία  Pοst  Covid   Ιατρείου   στο  Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ: Ο"ι ανάγκες της περιοχής που προέκυψαν λόγω της πανδημίας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της 6ης ΥΠΕ, η οποία σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, προχώρησαν τις διαδικασίες για να λειτουργήσει εκεί η συγκεκριμένη υγειονομική δομή.

Στο Γ.Ν. Καλαβρύτων, παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμός της προσέλευσης των ασθενών με γενικές εκδηλώσεις του συνδρόμου post covid  και γενικώς αυξημένη νοσηρότητα αλλά και επιδείνωση των χρόνιων νοσημάτων τους.

To Ιατρείο post covid, θα λειτουργεί κατόπιν ραντεβού κάθε Πέμπτη από 9:30 έως 14 :00 με υπεύθυνη  την ιατρό Ε.Σ.Υ Διευθύντρια Παθολογίας κ. Κάμπος- Μαρτίνεζ   Έλσα - Βικτώρια.

Βάσει των επίσημων συστάσεων του ΕΟΔΥ-Ελληνικής Πνευμονολογικής  Εταιρίας Ελλάδος στο ιατρείο θα γίνεται:                                                                                                                   

Παθολογική εκτίμηση, Ακτινογραφία θώρακος, Γενικός εργαστηριακός έλεγχος (Γενική αίματος, TKE,CRP, σάκχαρο, HbA1c, SGOT, SGPT, γGT, ALP, αμυλάση, ολική -άμεσος-έμμεσος χολερυθρίνη, Κρεατινίνη,ουρία, Νάτριο, Κάλιο, ασβέστιο, αλβουμίνη,CPK, CPK MB, TROPONIN, Β12, Φερριτίνη, T.S.H.,T4, PT, APTT,D-Dimer, γενική ούρων),

Καρδιολογική εκτίμηση και Τρίπλεξ καρδιάς  και  Σπιρομέτρηση  (ανάλογα με τα ευρήματα και συμπτώματα  της αναπνευστικής λειτουργίας )

Aξίζει να σημειωθεί ότι στο ειδικό ιατρείο COVID του Γ.Ν. Καλαβρύτων, έχουν διαγνωσθεί από τον Απρίλιο του 2021  έως σήμερα 1300 περιστατικά οξείας λοίμωξης. Από αυτά τα περιστατικά περίπου το 90% αφορά  πολίτες της περιοχής. Οι  ηλικίες κυμαίνονται από 1 έως 95  χρονών (μέσος όρος 42,5 έτη) . Παιδιατρικά περιστατικά (ηλικίες κάτω των 16 ετών):47. Ενήλικες: 1253.

Στο μεταξύ λόγω  γεωγραφικών/πολιτισμικών συνθηκών καθώς και των αποστάσεων από τα μεγάλα νοσοκομεία, το νοσοκομείο παραμένει το πιο προσιτό σημείο για την φροντίδα τους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being