Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας εξελίσσεται η Πάτρα

Σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας εξ...

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων του κλάδου που την επιλέγουν ως βάση τους

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, η Πάτρα έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Όλο και περισσότερες start-up εταιρίες του κλάδου αναδύονται, ενώ ταυτόχρονα, σημαντικά major brands έχουν επιλέξει να ανοίξουν και στην πόλη μας γραφεία τους.

Σίγουρα, κεντρικό ρόλο σε όλη αυτή την εξέλιξη έχει παίξει το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την έμφαση που έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Όπως κατά καιρούς έχουν τονίσει στελέχη του κλάδου, η Πάτρα έχει την τύχη να διαθέτει υψηλό ακαδημαϊκό και τεχνολογικό υπόβαθρο, με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και άλλων ερευνητικών κέντρων, γεγονός που την έχει μετατρέψει σε ιδιαίτερα θελκτικό προορισμό για τις επειχηρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου.

Όλα δείχνουν πως έχει η πόλη έχει επιτέλους μπει στην πολυπόθητη τροχιά ανάπτυξης, μετά από δεκαετίες οικονομικού μαρασμού που την οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση είναι η έλευση της διεθνώς καταξιωμένης PwC στην πόλη.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Technology Innovation Hub της εταιρείας στο κέντρο της Πάτρας (Όθωνος Αμαλίας 11 & Καρόλου 2Α) και από εκείνη την ημέρα, το όλο project έχει γίνει στην κυριολεξία talk of the town. Στόχος του είναι να αποτελέσει εστία καινοτομίας, συνεργασίας και δημιουργίας για την πόλη και την ακαδημαϊκή κοινότητα της Πάτρας, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να λειτουργήσει και ως ένας πρωτοπόρος χώρος φιλοξενίας γνώσης, ιδεών, δράσεων και εκδηλώσεων ατόμων και ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό η PwC υλοποιεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Student Meet Up του PwC Technology & Innovation Hub.

Αν είσαι φοιτητής και θέλεις να έρθεις σε απευθείας επαφή με έμπειρα στελέχη και επαγγελματίες του tech κλάδου, αν επιθυμείς να ανακαλύψεις τα πάντα για το πως να δημιουργήσεις τη δική σου startup εφαρμόζοντας την ιδέα σου ή αν θέλεις να λάβεις καθοδήγηση για τα πρώτα επαγγελματικά σου βήματα στο χώρο του tech,αυτό είναι με βεβαιότητα το κατάλληλο πρώτο βήμα!

Μπορείς να κάνεις άμεσα την αίτησή σου για το πρώτο Student Meet Up εδώ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά