Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην Οβρυά η έκταση που εξετάζεται για νέο νεκροταφείο

Πάτρα: Στην Οβρυά η έκταση που εξετάζετα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι γίνεται με τους νέους τάφους στα υπάρχοντα κοιμητήρια

Συνεχίζεται η προσπάθεια από τον Δήμο Πατρέων  για την δημιουργία νέου δημοτικού κοιμητηρίου προς  εξυπηρέτηση των πολιτών. Μπορεί το περασμένο χρονικό διάστημα να μην μπορούσε να βρεθεί οικόπεδο που να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η δημοτική αρχή ωστόσο σύμφωνα με τα όσα είπε στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων Μιχάλης Αναστασίου: «αυτή τη στιγμή εξετάζουμε ένα οικόπεδο στην Οβρυά. Είναι μικρότερο των 20 στρεμμάτων που θέλαμε αλλά επειδή υπάρχουν και άλλα οικόπεδα δίπλα, εξετάζουμε να δούμε το έδαφος με μελέτη που κάνουμε και αν τελικά μας κάνει θα προχωρήσουμε στη διαπραγμάτευση σε σχέση με την τιμή».

Μπορούν, όμως τα υπάρχοντα νεκροταφεία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προκύπτουν; Η κ. Αναστασίου λέει: «Μπορούμε να ανταποκριθούμε αλλά ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τα νεκροταφεία γιατί ο κορωνοϊός επί της ουσίας δεσμεύει τους τάφους γιατί δεν μπορεί να ξανανοίξεις και να κάνεις και δεύτερη ταφή σε οικογενειακούς και πάνε όλοι σε μονούς τάφους, άρα διαφαίνεται ότι θα έχουν σίγουρα πρόβλημα, αν δεν μεριμνήσουμε».

Αναφορικά, με τους νέους τάφους που ανοίγει η αρμόδια υπηρεσία στα δημοτικά κοιμητήρια, τονίζει:  «Στο νεκροταφείο του Αγίου Μηνά συνεχίζεται η δημιουργία νέων τάφων όπως είχε περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Το ίδιο κάναμε και στο κοιμητήριο της Παραλίας. Παίρνουμε μέτρα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε γιατί γίνεται σωστή διαχείριση από τους εργαζόμενους και τους προϊσταμένους στα κοιμητήρια. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορεί το πρόβλημα να λύνεται αιωνίως με τη δημιουργία νέων τάφων, σε ένα νεκροταφείο το οποίο θα αρχίσει να είναι κορεσμένο, γι’ αυτό και ψάχνουμε από τώρα νέο οικόπεδο για να μην μπούμε σε κάποιο κυκεώνα που δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα από ενέργειες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις