Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ για Βαγγέλη Παπαθανασίου: «Η ανθρωπότητα θα αναφέρεται στο έργο του και θα τον ευγνωμονεί για πάντα»

ΣΥΡΙΖΑ για Βαγγέλη Παπαθανασίου: «Η ανθρ...

Η ανακοίνωση

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας παγκόσμιος Έλληνας, που στη μουσική του αποτυπώθηκε η αδελφοσύνη των λαών και η φυσική αγωνία της ανθρωπότητας για την κατάκτηση της συμπαντικής γνώσης», αναφέρει στο μήνυμά του για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ιδιοφυής έμπνευσή του για το soundtrack της ταινίας 'Οι δρόμοι της φωτιάς', έγινε το σύγχρονο συνώνυμο του Ολυμπισμού και της φιλίας των λαών. Κανείς μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια μουσική υπόκρουση που στο άκουσμά της να ενώνεται όλος ο πλανήτης κάτω από την ιδέα της αθλητικής άμιλλας», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.


«Συνέδεσε το όνομά του με την εξερεύνηση του διαστημικού χώρου από τον άνθρωπο. Το έργο του Μυθωδία, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αποτέλεσε την επιλογή της NASA για την αποστολή της '2001 Οδύσσεια στον 'Αρη'. Έτσι, κατάφερε κάτι εντελώς σπάνιο: η τέχνη του έγινε συνώνυμο της επιστήμης», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για εμάς τους Έλληνες οι δύο εργασίες του, 'Ραψωδίες' και 'Ωδές', επάνω στη βυζαντινή μουσική και το δημοτικό τραγούδι αντίστοιχα, με την εξέχουσα ερμηνεία της φίλης του Ειρήνης Παππά, μας άνοιξαν νέους δρόμους ανάγνωσης της ελληνικής παράδοσης. Είναι βέβαιο ότι η ανθρωπότητα θα αναφέρεται στο έργο του και θα τον ευγνωμονεί για πάντα», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις