Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη του επικεφαλής του σπιράλ στον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου

Επίσκεψη του επικεφαλής του σπιράλ στον ...

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά – Γιάννη Φωστηρόπουλου

Με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου συναντήθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, στο δημαρχείο της πόλης.  Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το σπιράλ, "η επίσκεψη εντάσσεται στις επαφές του αυτοδιοικητικού παράγοντα της Πάτρας με δημάρχους που εκπροσωπούν επιτυχημένα μοντέλα διοίκησης. Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος –με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και απτά αποτελέσματα της ως ώρας 8ετούς δημοτικής θητείας του– είναι ένας από αυτούς.


Πρόκειται για δήμαρχο με ουσιαστική έγνοια για την πόλη του, που επιζητά και δημιουργεί συνεργασίες. Μαζί με τους δημάρχους Καλλιθέας και Αλίμου έχουν δημιουργήσει τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αθήνας, αποσκοπώντας σε κοινές δράσεις, μία συνεργασία που αποδίδει πολλαπλά στις τοπικές κοινωνίες. Πρόσφατα ξεκίνησαν δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν την υλοποίηση προγραμμάτων επιδοτούμενης κατάρτισης για ανέργους και εργαζόμενους, συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Δράσεις για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας» που αφορά στην κατάρτιση 750 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και το πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων», που παρέχει υπηρεσίες εξατομικευμένης συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης 250 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Από το 2019, εξάλλου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου είναι Αντιπρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, που έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας και τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου, καθώς και την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της δημόσιας υγείας. Στο Παλαιό Φάληρο λειτουργούν Κέντρα Πρόληψης Υγείας και λαμβάνονται τακτικά πρωτοβουλίες σχετικές με την υγεία των δημοτών (υγειονομική ενημέρωση, προληπτική ιατρική, προστασία του περιβάλλοντος κ.α.), στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής του δήμου.


Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1994 και έκτοτε εκλέγεται ανελλιπώς. Υπήρξε Αντιδήμαρχος με διάφορα χαρτοφυλάκια και έχει υπηρετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο ως Γραμματέας και Αντιπρόεδρος. Έχει διατελέσει εντεταλμένος σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εκπροσωπεί τον δήμο του στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 εκλέχθηκε Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 75,60% (ποσοστό πρώτου γύρου: 44,66%)".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις