Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Καλπάζουν οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο στην αντλία

Καλπάζουν οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλ...

Νέα μεγάλη άνοδος για το Brent

Νέο άλμα στις τιμές των καυσίμων, αλλά και στην διεθνή τιμή του πετρελαίου.

Χθες το πετρέλαιο Brent παρά το πτωτικό ξεκίνημα, σημείωσε σημαντική άνοδο και έκλεισε πάνω από τα 114 δολάρια το βαρέλι κάτι που έχει να συμβεί από τις 27 Μαρτίου, κάνοντας την κατάσταση στην διεθνή οικονομία ακόμη πιο ζοφερή.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι τιμές στην αντλία συνεχίζουν να καλπάζουν και για πρώτη φορά και επισήμως η μέση τιμή της βενζίνης ξεπέρασε τα 2,2 ευρώ το λίτρο φέρνοντας σε πραγματική απόγνωση του καταναλωτές.

Ανοδικά κινήθηκε και η τιμή του diesel κίνησης και έχει εδώ και ημέρες σβήσει την επιδότηση των 15 λεπτών το λίτρο που έχει δώσει η Πολιτεία. Την ίδια στιγμή οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές μάλλον αδυνατούν να ελέγξουν το κύμα αισχροκέρδειας που αναμφισβήτητα υπάρχει στην ελληνική αγορά, κάνοντας την χώρα μία από τις πλέον ακριβές αγορές της Ευρώπης.

Μάλιστα η κατάσταση αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει ενοχλήσει σφόδρα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρείται πιθανό όταν επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ζητήσει την άμεση λήψη μέτρων και την εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να ανακοπεί το κύμα ακρίβειας.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, που αναφέρονται στην Κυριακή, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ξεπέρασε τα 2,2 ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Η μέση τιμή του diesel κίνησης ήταν χθες στα 1,892 ευρώ το λίτρο, ενώ αν υπολογιστεί και η επιδότηση του κράτους, τότε φτάνει σε πραγματικές συνθήκες τα 2,042 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή της βενζίνης, διαμορφώθηκε στα 2,204 ευρώ το λίτρο, ενώ δεν είναι λίγες οι περιοχές, όπως για παράδειγμα η Πάτμος και η Αμοργός, όπου οι τιμές οδεύουν αισίως προς τα 2,7 ευρώ το λίτρο.

Στις διεθνείς αγορές η τιμή το πετρελαίου Brent βρέθηκε στην περιοχή πάνω από τα 114 δολάρια το βαρέλι. Αυτό συνέβη αφενός εξαιτίας της πρόθεσης των αρχών στην Κίνα, να άρει τους περιορισμούς στη Σαγκάη των 25 εκατ. κατοίκων που έχει επιβάλλει για τον κορονοϊό από την αρχή του Ιουνίου, επαναφέροντας την αισιοδοξία για ζήτηση πετρελαίου στην μεγαλούπολη της ασιατικής χώρας και αφετέρου στο αναμενόμενο ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρώσικο πετρέλαιο.

Πιο συγκεκριμένα με δηλώσεις τους κορυφαίοι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης υποστηρίζουν πως μια συμφωνία για την αναστολή εισαγωγών πετρελαίου από τη Μόσχα θα μπορούσε να σημειωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Το μόνο ίσως θετικό στοιχείο, είναι ότι η τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου ανατιμήθηκε και βρέθηκε χθες στο 1,0436 έναντι του δολαρίου.

Στα θετικά νέα της χθεσινής ημέρα η νέα πτώση για την τιμή του φυσικού αερίου που βρίσκεται στα 92,5 ευρώ η μεγαβατώρα, περίπου 5 ευρώ πάνω από όσο ήταν πριν τον πόλεμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις