Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος με νέο νόμο στις πρακτικές «μεταστροφής φύλου» σε ΛΟΑΤΚΙ ευάλωτα άτομα

Τέλος με νέο νόμο στις πρακτικές «μεταστ...

Τι προβλέπει η τροπολογία

Τροπολογία, με την οποία απαγορεύονται οι πρακτικές μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού σε ευάλωτα άτομα (ανήλικοι, άτομα με νοητική υστέρηση κ.α.), κατέθεσε στη Βουλή, το Υπουργείο Υγείας.
Θεσμοθετείται επίσημα στη χώρα μας, η απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής στα ευάλωτα άτομα από γιατρούς, ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας, με τροπολογία που κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πρόκειται ουσιαστικά για την απαγόρευση μεθόδων που επιχειρούν να εξαναγκάσουν ΛΟΑΤΚΙ άτομα να αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου τους.

Με τον όρο «ευάλωτα» στο σχέδιο νόμου, εννοούνται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα που είναι ανήλικα ή αυτά που διατελούν υπό δικαστική συμπαράσταση (άτομα με νοητική καθυστέρηση κ.λπ.).

« Ήταν ένα αίτημα που υπήρχε και το είχαμε επεξεργαστεί και αφορά κάποιες «ψευδεπίγραφες» θεραπείες που αναφέρουν ότι όταν ένα ανήλικο άτομο έχει επιλέξει έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, οι γονείς του μπορεί να προβούν υποτίθεται σε «θεραπείες» για «να επανέλθει στην κανονικότητα», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Τι προβλέπει η τροπολογία

* Απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα και όποιος εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους

* Απαγορεύεται για τους επαγγελματίες η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.

* Οι παραβάτες μπορούν να υποστούν πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις, ενώ μπορεί να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

Πλεύρης: Δεν υποστηρίζονται επιστημονικά αυτές οι «θεραπείες»
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη αυτές οι «θεραπείες» όχι μόνο δεν είναι θεραπείες, αλλά δεν υποστηρίζονται καθόλου επιστημονικά. Όπως ανέφερε,έπρεπε με ρύθμιση να απαγορευτούν ρητώς για τα ανήλικα πρόσωπα. Και μάλιστα στη ρύθμιση προβλέπουμε σοβαρές κυρώσεις σε όσους, είτε ιατρούς είτε ψυχολόγους ή άλλες ειδικότητες Υγείας διαφημίζουν ότι κάνουν τέτοιες «θεραπείες».

«Πιστεύουμε ότι αυτή η ρύθμιση θα στηριχθεί από όλα τα κόμματα και θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να υποστηρίζονται τέτοιου είδους πρακτικές σήμερα», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις