Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η ενεργειακή κρίση έφερε νέο κύμα φτώχειας- 50 αιτήσεις για βοήθεια το μήνα

Πάτρα: Η ενεργειακή κρίση έφερε νέο κύμα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Δεκάδες συμπολίτες μας στρέφονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων

Αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων για δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης παρατηρείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων, με δεκάδες συμπολίτες να  στρέφονται στην κοινωνική δομή για βοήθεια. Η κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε διάφορα αγαθά και στην ενέργεια έχει αυξήσει το τελευταίο διάστημα και τις αιτήσεις απόρων Πατρινών οικογενειών για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον  πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρου Τουλγαρίδη, γίνονται 50 αιτήσεις τον μήνα, ενώ παλαιότερα ο αριθμός ήταν γύρω στις 30. «Επίσης, εάν συγκρίνουμε πέρυσι με φέτος το Πάσχα είχαμε εξυπηρετήσει μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου γύρω στις 700 οικογένειες και άλλες 100 από καταυλισμούς ενώ τώρα εξυπηρετήσαμε γύρω στις 800 οικογένειες συν άλλες 100 από τους καταυλισμούς, με αυτό το νούμερο να αναλογεί σε πάνω από 2.500 συμπολίτες μας. Γενικά, υπάρχει μια αύξηση στις αιτήσεις για βοήθεια, για μαγειρεμένο φαγητό που δίνουμε στα συσσίτια , για τρόφιμα, αιτήματα στο Κέντρο Κοινότητας, για βοήθεια οικονομική πάσης φύσεως» αναφέρει στο thebest.gr.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει και στην αύξηση των δικαιούχων, τόσο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όσο και σε επιδόματα. «Η εικόνα αυτή αφορά, ναι μεν όλους όσους έρχονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και αυτούς που είτε κάνουν μόνοι τους τις αιτήσεις, είτε μέσω λογιστή» λέει ο κ. Τουλγαρίδης. «Είναι ένα πρόβλημα που συμβαδίζει με την γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα και έχει να κάνει με την ακρίβεια και με την πολιτική που συνεχίζει να είναι αντιλαϊκή που δημιουργεί συνεχώς φτώχεια και εξαθλίωση στον κόσμο, γι’ αυτό και αυξάνονται συνεχώς τα αιτήματα βοήθειας προς τους Δήμους και φυσικά προς τον Δήμο μας. Βέβαια, το πρόβλημα δεν λύνεται με το να δίνουμε εμείς ό,τι μπορούμε και μάλιστα από την χρηματοδότηση του Δήμου, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεν μας καλύπτει όπως οφείλει, γιατί δίνει το 1/3 από αυτά που θεσμικά πρέπει να δίνει προς τους Δήμους. Κάθε χρόνο τα κονδύλια προς τους Δήμους μειώνονται αντί να αυξάνουν».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις