Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Συνέβη και αυτό! Άρπαξαν από το ξενοδοχείο «Λευκό Κάστρο» τοιχογραφίες του Δημήτρη Βούρτση!- ΦΩΤΟ

Αχαϊα: Συνέβη και αυτό! Άρπαξαν από το ξ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το ξενοδοχείο επλήγη από τον σεισμό του 2008 και έκτοτε παραμένει κλειστό

Ένα περίεργο συμβάν, έγινε τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέσα στις γιορτές του Πάσχα, με την κλοπή δυο μεγάλων τοιχογραφιών από το ξενοδοχείο «Λευκό Κάστρο» που βρίσκεται στην παραλία των Νιφορεϊκων στην Δυτική Αχαΐα. Οι δυο τοιχογραφίες, που ήταν ζωγραφισμένες από τον Πατρινό καλλιτέχνη Δημήτρη Βούρτση, το 1982 και είχαν τοποθετηθεί από τον ίδιο στο σαλόνι του ξενοδοχείου, έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, που αναζητούν οποιαδήποτε πληροφορία για το που μπορεί να βρίσκονται τα δυο αυτά έργα και έχουν καταθέσει και μήνυση κατά αγνώστων.

Όπως, ανάφερε στο thebest.gr, η κόρη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Κανέλλα Τακοπούλου, τα έργα ίσως να είναι και κάποιας οικονομικής αξίας καθώς φιλοτεχνήθηκαν πριν 40 χρόνια αλλά ο λόγος που θέλουν να τα βρουν είναι καθαρά συναισθηματικός και ηθικός.

Να αναφέρουμε ότι το ξενοδοχείο «Λευκό Κάστρο» επλήγη από το σεισμό του 2008 και από τότε παραμένει κλειστό, ενώ πολλές φορές έχει λεηλατηθεί, κλαπεί και έχει υποστεί βανδαλισμούς από διάφορα άτομα ωστόσο κανείς δεν είχε πειράξει τις συγκεκριμένες τοιχογραφίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις