Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Το ΚΙΝΑΛ στήνει ξανά κάλπες- Ψηφίζουν και για το όνομα του κόμματος!-Το «δίδυμο» για τη Νομαρχιακή

Αχαΐα: Το ΚΙΝΑΛ στήνει ξανά κάλπες- Ψηφί...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι τέσσερις κάλπες

Τέσσερις θα είναι οι κάλπες που θα στηθούν στην προσεχή εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου από τις κατά τόπους Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενόψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα λάβει χώρα στις 20-22 Μαΐου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, για την τετραπλή ψηφοφορία ο Γραμματέας Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αθανασόπουλος, ανέφερε στο thebest.gr: «Στις εκλογές της 8ης Μαΐου οι κάλπες που θα στηθούν και θα κληθούμε να ψηφίσουμε θα είναι τέσσερις, δηλαδή μια για τις τοπικές οργανώσεις, μια για την Νομαρχιακή Επιτροπή, μια για τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου και η άλλη για το νέο όνομα του κόμματος. Σε αυτό το σημείο, να διευκρινίσω ότι δεν εκλέγουμε γραμματέα αλλά τα 15 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Αυτοί μετά θα συνεδριάσουν και θα ψηφίσουν τον νέο γραμματέα».

Που θα βρίσκονται τα εκλογικά τμήματα

«Τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε και σε ποια σημεία θα υπάρχουν εκλογικά τμήματα που θα στηθούν οι κάλπες. Ωστόσο, προσανατολιζόμαστε να είναι  δύο σε κάθε δήμο και περισσότερες στην Πάτρα, δηλαδή προσπαθούμε να έχουμε ένα τμήμα  ανά δημοτικό διαμέρισμα. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και στο Δήμο και στο Τεχνικό Επιμελητήριο, για να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα» τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο αριθμός των συνέδρων

Σε ό, τι αφορά την  ανάδειξη συνέδρων, για το συνέδριο που θα γίνει  στην Αθήνα από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, από την Δυτική Ελλάδα θα ψηφιστούν συνολικά 374 σύνεδροι, δηλαδή 176 από την Αχαΐα, 107 από την Ηλεία και 91 από την Αιτωλοακαρνανία.

Από τους δήμους της Αχαΐας, θα εκλεγούν από τον Δήμο Πατρέων 115, από την Αιγιάλεια 26, από την Δυτική Αχαΐα 16, από τον Ερύμανθο 12 και από τα Καλάβρυτα 7, σύνεδροι.

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την επόμενη Τετάρτη, στο σάιτ του Κινήματος Αλλαγής και εκεί μπορεί όποιος θέλει να υποβάλλει την αίτησή του. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, ενώ κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, έχει όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης για να εκλεγεί σύνεδρος.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ. υποψήφιος θα είναι ο Νίκος Μοίραλης, ενώ οι πληροφορίες θέλουν απέναντί του τον Θανάση Γιανναδάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις