Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μετά τη σκόνη, ο ήλιος- Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα

Πάτρα: Μετά τη σκόνη, ο ήλιος- Με τι και...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Ξεκινά σταδιακά η επιστροφή του καιρού σε ανοιξιάτικες συνθήκες, μετά το χειμερινό σκηνικό, στο  ξεκίνημά της  Μεγάλης Εβδομάδας. Ο καιρός θα βελτιώνεται σταθερά και μάλιστα την Κυριακή του Πάσχα, αναμένεται να είναι ιδανικός, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 23 βαθμούς.

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την βόρεια Αφρική θα κινηθεί προς την Ιταλία, την οποία και θα επηρεάσει με αξιόλογα φαινόμενα, περνώντας οριακά από τα δυτικά σύνορά μας. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα ακόμη επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και σε παροδικές λασποβροχές την Μεγάλη Παρασκευή. Η απομάκρυνσή του όμως μέσα στο Σάββατο βορειότερα θα μας προσφέρει καλοκαιρία το σαββατοκύριακο καθώς και στο πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας. Μόνη «παραφωνία» η πιθανότητα για κάποιες τοπικές μπόρες σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας» αναφέρει στο thebest.gr o γεωλόγος-προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

Ειδικότερα στην περιοχή της Αχαΐας αναμένονται τα εξής:

·     Μ. Παρασκευή 21-22/4: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο αυξημένες με πιθανότητα για παροδικές λασποβροχές την Μ. Παρασκευή.

·     Μ. Σάββατο και  Κυριακή του Πάσχα 23-24/4: Γενικευμένη καλοκαιρία με αποχώρηση της σκόνης, λιγότερη συννεφιά και περισσότερη ηλιοφάνεια στην περιοχή. Δείχνει πως θα είναι εν τέλει το καλύτερο διάστημα της φετινής Μεγάλης Εβδομάδας.

·     Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι της τάξεως των 21-23°C, ενδεχομένως και κατά ~2°C υψηλότερες την Μ. Παρασκευή, με τις ελάχιστες να ανεβαίνουν και να παραμένουν σταθερά πάνω από τους 10°C.

·     Σαφής η τάση για διατήρηση της καλοκαιρίας τουλάχιστον έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (έως 27-28/4), χωρίς θερμοκρασιακά σκαπανεβάσματα αυτή τη φορά και με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου να βρίσκονται στα επίπεδα των 23-25°C κατά Μ.Ο.

Χαρακτηριστικό των όσων προαναφέρονται το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις