Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καραμανδάνειο: Βγήκε σε αναρρωτική η Διευθύντρια, «σχόλασαν» 4 χειρουργεία

Καραμανδάνειο: Βγήκε σε αναρρωτική η Διε...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Όλα όσα έγιναν

Στην αναβολή τεσσάρων προγραμματισμένων χειρουργείων προχώρησε σήμερα το πρωί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων λόγω της έλλειψης παιδοαναισθησιολόγου.

Μιλώντας στο thebest.gr, το μέλος της ΕΙΝΑ και υπεύθυνη για το Καραμανδάνειο, Ουρανία Κελεσίδου, αναφέρει πως «ήταν αναμενόμενο, κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό». «Βγήκε μια μέρα σε αναρρωτική η Διευθύντρια, όπως δικαιούται κάθε άνθρωπος, και δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν τα χειρουργεία. Είναι αποτέλεσμα, όλης αυτής της κατάστασης που βιώνουμε τους τελευταίους έξι μήνες στο Καραμανδάνειο. Όταν λέγαμε ότι η κατάσταση είναι οριακή, ακριβώς αυτό εννοούσαμε. Αυτό ας το σκεφτούν όλοι οι ιθύνοντες και να πράξουν ανάλογα. Χρειαζόμαστε αναισθησιολόγους και τους χρειαζόμαστε άμεσα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η  Διευθύντρια θα φύγει με σύνταξη τον Ιούνιο,  το να κρατάμε σε ομηρία συναδέλφους που έχουν αρνηθεί τη μετακίνηση ή συναδέλφους που έχουν παραιτηθεί για να λειτουργήσει ένα τμήμα, είναι βραχυπρόθεσμη λύση. Η εύρυθμη λειτουργία δεν αποκαθιστάται με μπαλώματα αλλά με μόνιμες λύσεις και συγκεκριμένα με μόνιμες θέσεις».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στο σημερινό συμβάν, τόνισε στο thebest.gr: «Αυτό που έγινε σήμερα το πρωί είναι εντελώς αδικαιολόγητο, γιατί δεν υπήρχε, από πριν, καμία ενημέρωση έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να ενημερώσουμε τις οικογένειες να μην φέρουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο. Οι τρείς από αυτές τις οικογένειες έρχονταν από μακριά, από το Αίγιο και το Μεσολόγγι.  Αν σκεφτούν το άγχος που είχαν και τα έξοδα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, ήταν εντελώς παράταιρο αυτό που έγινε. Επίσης, από τη στιγμή που ο ασθενής συντονίστηκε από την Διευθύντρια δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί το τμήμα, υπάρχουν τρεις αναισθησιολόγοι και τα περιστατικά λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας είναι μειωμένα και θα μπορούσαν κάλλιστα να εξυπηρετηθούν». Σε ό, τι αφορά το γενικότερο πρόβλημα με τις εφημερίες, είπε: «Το επιχείρημα των γιατρών σχετικά με την κόπωση που έχουν, ειδικά με τις πολλαπλές εφημερίες, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα στο Καραμανδάνειο, το ξέρουμε από καιρό και προσπαθούμε για το καλύτερο. Περιμένουμε τις δυο προκηρύξεις των μόνιμων θέσεων από το υπουργείο, αυτό που έχω ζητήσει από τον Αύγουστο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ήδη δυο μετακινημένους αναισθησιολόγους από το Άγιο Ανδρέα και το Ρίο και αν χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι προκηρύξεις, υπάρχει δυνατότητα και για άλλη μετακίνηση».

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού και τις πολλές εφημερίες στο Καραμανδάνειο, μίλησε στο thebest.gr και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς: «Εμείς το είχαμε πει, ότι δεν γίνεται να λειτουργήσει το αναισθησιολογικό χωρίς να υπάρχει στελέχωση προσωπικού. Το βασικό πρόβλημα είναι αυτό, δεν έχουν καλυφθεί τα κενά που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις και ουσιαστικά εντάθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν με την παραίτηση της αναισθησιολόγου λόγω των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί με την υπερεργασία και τις πολλές εφημερίες» και συμπλήρωσε: «Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχουμε επισημάνει το ζήτημα στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο  αλλά δεν φαίνεται να παίρνονται μέτρα που να είναι προς την κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος. Αυτό που συζητιέται ως λύση, οι μετακινήσεις αναισθησιολόγων που δεν έχουν εξειδίκευση στην παιδοαναισθησιολόγια, ουσιαστικά δεν είναι λύση μόνιμη, είναι για την κάλυψη των κενών για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Από ‘κει και πέρα δημιουργείται ένα κοινωνικό πρόβλημα, δεν είναι μόνο υγειονομικό, γιατί αναγκάζονται χιλιάδες οικογένειες και τα παιδιά τους, να πηγαίνουν είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στην Αθήνα».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις