Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Τα 55 δραματικά λεπτά και η «αιφνίδια υποτροπή»

Πάτρα: Συνεχίζονται οι καταθέσεις για το...

Οι τελευταίες εξελίξεις

Οι εξελίξεις και οι έρευνες για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, «τρέχουν». Σειρά στις έρευνες των Αρχών για τον θάνατο της 9χρονης έχουν πάρει πια οι καταθέσεις γιατρών, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών.

Την Πέμπτη, τέσσερις γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας κατέθεσαν για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που τελέστηκε στις 29 Ιανουαρίου 2022 και κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση είναι η μητέρα της, που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα 55 δραματικά λεπτά της ανάνηψης
 

Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Χασαπόπουλος, κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια στη 18η τακτική ανακρίτρια για τα 55 λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου του 2021.

«Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας «ορισμό της τραγωδίας» την απώλεια των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

 «Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού και όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», πρόσθεσε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος.

Αναφορικά με τη συμπεριφορά της μητέρας και του πατέρα ο κ. Χασαπόπουλος σημείωσε μόνο ότι ο Μάνος Δασκαλάκης ήτανψύχραιμος και η Ρούλα Πισπιρίγκου αμίλητη, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

 Επίσης, κατέθεσαν ακόμη δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας.

Από την πλευρά του ο παιδονευρολόγος ανέφερε πως το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για πιθανόν επιληπτικό επεισόδιο χωρίς παθολογικό εύρημα. Η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ένα πρόσχαρο και συνεργάσιμο κοριτσάκι το οποίο ήταν καλά από νευρολογικής φύσεως, αλλά παρουσίασε αιφνίδια υποτροπή. Παρότι δεν γνώριζε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χάσει αλλά δύο παιδιά, ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που εξετάζουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος .

 Όσο για τη Ρούλα και τον Μάνο, είπε: «Είδα τη μητέρα ανήσυχη ενώ ο πατέρας δεν βρισκόταν εκεί. Όταν είδαμε το παιδί να υποτροπιάζει, μείναμε όλοι άφωνοι» ανέφερε ο παιδονευρολόγος.

Οι πρώτες φωτογραφίες της Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψη
 

Τις πρώτες φωτογραφίες της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα από τη ΓΑΔΑ δημοσίευσε το STAR. Φορώντας μαύρη μαυρομάνικη μπλούζα με μαύρο παντελόνι και έχοντας κολλημένη την πλάτη της στον τοίχο η κατηγορούμενη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας βγάζει τις καθιερωμένες φωτογραφίες με τα χέρια της σταυρωμένα.

 Λίγη ώρα πριν οι άνδρες της ΕΛΑΣ την έχουν συλλάβει και την έχουν μεταφέρει στη ΓΑΔΑ. Έχει αποδειχθεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις ότι στην 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή επειδή της χορηγήθηκε τεράστια ποσότητα κεταμίνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις