Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνελήφθη ο ύποπτος για την επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης

Συνελήφθη ο ύποπτος για την επίθεση στο ...

Της χθεσινής επίθεσης στο μετρό

Ένας άνδρας ονόματι Φρανκ Τζέιμς, είναι σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο o άνθρωπος που έχει αναγνωριστεί ως ο ύποπτος για την επίθεση στον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν φαίνεται να έχει δημοσιεύσει δεκάδες βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια στα οποία εκφράζει με ακραίο τρόπο την οργή του για την πολιτική του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Eric Adams.

Σύμφωνα με τη New York Post ο Τζέιμς σε βίντεο που είχε αναρτήσει στο YouTube έναν μήνα πριν την επίθεση έλεγε ότι «έχω μπει στην επικίνδυνη ζώνη» εξαπολύοντας επιθέσεις κατά του δημάρχου της Νέας Υόρκης.

«Κύριε Δήμαρχε, είμαι θύμα του προγράμματος ψυχικής υγείας σου. Είμαι 62 ετών γεμάτος μίσος, θυμό και πίκρα» έλεγε ο Τζέιμς ζητώντας, σε άλλο βίντεο, απαντήσεις για το τι έκανε ο δήμος της Νέας Υόρκης για τους άστεγους.

Ο 62χρονος υποστήριζε, επίσης, ότι έχει διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια κατηγορώντας δομές ότι ασκούσαν βία σε βάρος του: «Όχι φυσική βία αλλά αυτού του είδους τη βία που βιώνει ένα παιδί στο σχολείο και η οποία το κάνει να πάρει ένα όπλο και να αρχίζει να πυροβολεί».

Στα μηνύματά του ο 62χρονος είχε αναφερθεί μέχρι και στον πόλεμο στην Ουκρανία υποστηρίζοντας ότι είναι μια απόδειξη ότι οι μαύροι αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση στην κοινωνία.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο Τζέιμς ζούσε στο βανάκι το οποίο τον συνδέει με την επίθεση στο Μετρό καθώς μέσα σε αυτό βρέθηκαν ρούχα και αντικείμενα προσωπικής υγιεινής του 62χρονου.


Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αρχές της Νέας Υόρκης είναι ότι ο δράστης της επίθεσης στο Μετρό πέταξε αρχικά δύο καπνογόνα μέσα σε συρμό και στη συνέχεια πυροβόλησε τουλάχιστον 33 φορές με ένα Glock των 9mm. Από τους πυροβολισμούς του ασύλληπτου ακόμα δράστη τραυματίστηκαν δέκα άνθρωποι, επτά άνδρες και τρείς γυναίκες, ενώ άλλα 13 άτομα υπέστησαν τραυματισμούς που σχετίζονται με εισπνοή καπνού, πτώσεις ή κρίσεις πανικού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις