Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Καθαρές οι τοξικολογικές της Μαλένας" - Παύει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο Γρηγόρης Λέων

Πάτρα: "Καθαρές οι τοξικολογικές τη...

"Πρέπει να αφήσουμε το χώρο και το χρόνο στους πραγματογνώμονες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους"

Καθαρές είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, του ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου από την Πάτρα, όπως είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο κ. Λέων μίλησε αναφορικά με τον θάνατο της Μαλένας και το ενδεχόμενο να είχε δηλητηριαστεί και ξεκαθάρισε από την αρχή πως οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας είναι καθαρές.

 Εξήγησε πως μία πιθανή διεκφύλιση ηπατικών κυττάρων μπορεί να προκληθεί από 3 λόγους: από μεταβολικό σύνδρομο, από τοξική αντίδραση, η οποία δεν υποστηρίζεται από τις τοξικολογικές εξετάσεις, και από ασφυκτικό θάνατο.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία η οποία πλέον να μην είναι ανιχνεύσιμη, ο ιατροδικαστής μίλησε για την κεταμίνη επισημαίνοντας πως το ανώτερο της δράσης της είναι τα 20' και αποβάλλεται από τον οργανισμό, κατά το ήμισυ, σε μιάμιση με δύο ώρες.

"Άρα έαν η κεταμίνη δράσει σε έναν άνθρωπο, είμαι ικανός να την ανιχνεύσω περίπου σε 6 ώρες. Άρα εάν ένας άνθρωπος πεθάνει από κεταμίνη, είναι βέβαιο πως στη συνέχεια θα την ανιχνεύσω, εκτός εάν συμβεί το ακραίο ενδεχόμενο και ζήσει" τόνισε ο κ. Λέων.

Λίγο αργότερα, ο Γρηγόρης Λέων, με ανάρτησή του στα social media, ξεκαθάρισε ότι θα εμφανιστεί μόνο σε όσα ΜΜΕ έχει ήδη δώσει υπόσχεση και στη συνέχεια θα αποσυρθεί από τον δημόσιο διάλογο σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας, επιστρέφοντας στα καθήκοντά του.

"Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της Πάτρας προσπάθησα με κάθε τρόπο να βοηθήσω το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το χρέος μου ως επιστήμονα και το έκανα συχνά σε βάρος της δουλειάς και του προσωπικού μου χρόνου. Πλέον όμως, ορίστηκαν πραγματογνώμονες και πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς το χώρο και το χρόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Προσωπικά θα τηρήσω την υπόσχεσή μου σε όσα ΜΜΕ την έχω ήδη δώσει και θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξή σας όλο αυτό το διάστημα", αναφέρει στην ανάρτησή του.

Πηγη: Mega

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις