Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Βαβέλ» ο Εμπορικός- Η αποστασιοποίηση του Προέδρου, οι 8 διαμαρτυρόμενοι και η αλλαγή «φρουράς»

Πάτρα: «Βαβέλ» ο Εμπορικός- Η αποστασιοπ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η συνεδρίαση της Πέμπτης

Η διάσταση απόψεων στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας οδηγεί σε αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου και αμέσως μετά σε εκλογές. Μετά την κόντρα, μεταξύ του νυν προέδρου Κώστα Ζαφειρόπουλου και οκτώ μελών του συμβουλίου για την εγγραφή νέων μελών, η οποία οδήγησε στην αποστασιοποίησή του από την πλειοψηφούσα παράταξη, την Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση προκειμένου να γίνει η αναδιάρθρωση και να εκλεγεί νέος πρόεδρος που θα οδηγήσει τον Σύλλογο στις προγραμματισμένες εκλογές του Ιουνίου.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος μιλώντας στο thebest.gr για τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζει:  «Υπήρχαν σημαντικές διαφωνίες. Θέλαμε «άνοιγμα» του συλλόγου με εγγραφές νέων μελών, σε αυτό όμως δεν συμφώνησαν οι περισσότεροι και αποχώρησαν από το συμβούλιο. Κατά συνέπεια δεν μπορέσαμε να δείξουμε την εξωστρέφεια που επιθυμούσαμε για τον σύλλογο. Φυσικά, εγώ ήμουν αντίθετος σε αυτό και τους το είχα πει και άλλη φορά ότι δεν θα είμαι μαζί τους, και από ‘κει ξεκίνησε η γκρίνια τους. Δεν τίθεται δική μου παραίτηση αλλά… θα με παραιτήσουν». Για το «δρόμο» προς τις επικείμενες εκλογές, βάση του καταστατικού, είπε:  «Την Πέμπτη, θα είμαι στην συνεδρίαση αφού ως πρόεδρος εγώ την συγκαλώ, σεβόμενος το καταστατικό. Η συνεδρίαση θα έχει ως θέμα το αίτημα που έχουν τα οκτώ μέλη του συμβουλίου από τα δεκαπέντε,  η πλειοψηφία, δηλαδή, για την αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Προφανώς, θα πουν ότι έχουν να πουν και θα εκλέξουν έναν νέο πρόεδρο». 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Γιώργος Βαγενάς, αναφερόμενός στο ζήτημα που έχει προκύψει, είπε στο thebest.gr: «Είμαι πρόεδρος της Ομοσπονδίας, της μεγαλύτερης στην Ελλάδα  και έχω μέλη μου 50 Εμπορικούς Συλλόγους, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι τα μέλη να έχουν ηρεμία και ομόνοια. Αυτό που είναι το σημαντικότερο αυτή την ώρα είναι η ενότητα. Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις που πρέπει. Εφόσον υπάρχει μια συνεδρίαση της Πέμπτη που θα γίνει αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου και  θα βγει νέος πρόεδρος, ο οποίος θα κληθεί να πάει το σύλλογο στις προγραμματισμένες εκλογές στο τέλος Ιουνίου.  Καλό είναι να τελειώνουν όλα αυτά γρήγορα γιατί τα προβλήματα των εμπόρων δεν μπορούν να περιμένουν».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύγκρουση για τις νέες εγγραφές έγινε επειδή τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης δεν διακινδύνευαν πιθανή αλλαγή των συσχετισμών στις επερχόμενες εκλογές. 

Αν και ο νυν πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος δεν έχει υποβάλλει παραίτηση από τη θέση του προέδρου αναμένεται να υποβληθεί αίτημα μομφής από τα μέλη της Ενωτικής Διεκδικητικής Κίνησης στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων ανέφερε τα εξής: «Το εμπόριο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνολικά η κοινωνία βίωσαν πλέον της δεκαετίας τα μνημόνια και πλέον των δύο χρόνων την πανδημία με αποτέλεσμα την ύφεση, την ανεργία, τα λουκέτα. Όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα της οικονομικής και κοινωνικής τρικυμίας η παράταξή μας Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων ήταν στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης και επίλυσης των αιτημάτων του εμπορικού κόσμου και της μικρομεσαίας επιχείρησης. Η παράταξή μας είναι η πλειοψηφούσα παράταξη στον ιστορικό Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών τα τελευταία 9 χρόνια. Με συνέπεια και αγωνιστικότητα ήμασταν πάντα παρόντες προτάσσοντας τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και διαφυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού την ενότητα του Συλλόγου. Μετά την εκλογική διαδικασία του 2019 η παράταξή μας επέλεξε με δημοκρατικές διαδικασίες τον κ. Ζαφειρόπουλο ως πρόεδρο, χωρίς να είναι ο πρώτος πλειοψηφών σύμβουλος, για την τριετία 2019-2022.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του, επέλεξε να αποχωρήσει από την παράταξη που τον στήριζε επιλέγοντας άλλους δρόμους. Μετά από αυτή την ενέργεια η πλειοψηφία του συνδυασμού αίρει τη στήριξη της στον κ. Ζαφειρόπουλο. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την συνέχιση της ομαλής ενωτικής λειτουργίας του Συλλόγου. Υπόλογος απέναντι στον εμπορικό κόσμο είναι ο κ. Ζαφειρόπουλος για τη διασπαστική του κίνηση στο τέλος της τριετούς θητείας του.

Συνεχίζουμε την Ενωτική και Διεκδικητική πορεία που χάραξαν και σφράγισαν οι τέως πρόεδροί μας Χρήστος Γκοτσόπουλος, ο αείμνηστος Ηλίας Παυλίδης, ο Νίκος Στριφτούλιας και Γιώργος Ρώρος».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις