Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάσχα στο χωριό αλλά, με προσοχή! Τα μέτρα, το αρνί, τα κάρβουνα

Πάσχα στο χωριό αλλά, με προσοχή! Τα μέτ...

Πάσχα με χρήση μάσκας και πιστοποιητικά θα να είναι το φετινό, μετά από δύο χρόνια αποχή στην κανονικότητα.

Ένας μήνας απομείνει σύμφωνα τουλάχιστον με το επικρατέστερο σενάριο- για το τέλος στα μέτρα για μη εμβολιασμένους σε εστίαση και λιανεμπόριο.

Και παρότι η κατάργηση και η επιστροφή τους χωρίς rapid test σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης πάει για τις 2 Μαΐου, οι αλλαγές στις ημερομηνίες λήξης των πιστοποιητικών έφεραν νέα δεδομένα.

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει με τον Επιτάφιο και την Ανάσταση, δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν θα υπάρχουν περιορισμοί πέραν αυτών που υπάρχουν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι φέτος ο Επιτάφιος θα γίνει με κόσμο, ότι θα υπάρχει προσέλευση στις Εκκλησίας. Θα υπάρξει. Θα υπάρξει σύσταση για μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμό αλλά μετά από δύο χρόνια θα είναι ένα Πάσχα πιο κοντά στην κανονικότητα».

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «μπαίνουμε σε μια κανονικότητα που έχει μια μετάλλαξη με μεγάλη μεταδοτικόητα που δεν δημιουργεί την ίδια πίεση με τις προηγούμενες ως προς την πίεση από βαριές νοσηλείες. Υπάρχει πίεση στις απλές κλίνες καθώς το ΕΣΥ λειτουργεί και με τα non covid περιστατικά αλλά δεν υπάρχει πίεση στις βαριές νοσηλείες».

Όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι αυτό θα γίνει «με βασική ημερομηνία τις αρχές Μαΐου», συμπληρώνοντας ότι «η όποια αποκλιμάκωση του καλοκαιριού θα εξεταστεί στο σύνολό της καθώς οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί στο σύνολό τους ότι ακόμα και με την ίδια μετάλλαξη επειδή θα μπαίνουμε σε φθινοπωρινούς μήνες σε μεγαλύτερη πίεση».

Πόσο θα κοστίσει το αρνί και το κατσίκι για το Πάσχα

Μέχρι 20 ευρώ το τσουβάλι με τα κάρβουνα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις