Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Το ελληνικό νησί όπου τα σπίτια κοιτάνε στην ανατολή

Το ελληνικό νησί όπου τα σπίτια κοιτάνε ...

Η Νίσυρος

Μπορεί να επισκεφθείς ένα μέρος, μια πόλη ή ένα νησί και να περπατάς δίπλα από αξιοθέατα που ούτε το καταλαβαίνεις ότι έχουν τη δική τους ιστορία ή να συναντήσεις κτήρια που σημαίνουν πολλά περισσότερα απ’ όσα φαίνονται. Μπορεί να βρεις ακόμη και ολόκληρους οικισμούς με ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικούς λόγους για τους οποίους έχουν χτιστεί όπως τους βλέπουμε σήμερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι και το ελληνικό νησί στο οποίο τα σπίτια κοιτάνε προς την ανατολή. Υπάρχει λόγος που χτίστηκαν έτσι και μόνο τυχαίο δεν είναι. Μπορεί να το παρατηρήσεις όταν φτάσεις εκεί ή να σου εξηγήσουν οι φιλόξενοι ντόπιοι τους λόγους. Σίγουρα θα πάρεις μια γεύση σήμερα από την ιδιαίτερη ρυμοτομία. Αυτό το νησί είναι η Νίσυρος. Όχι τόσο τουριστικό αλλά έτοιμο να σε γεμίσει ξεχωριστές εμπειρίες.

Η Νίσυρος είναι ένα νησί με ιδιαίτερη αύρα πράγμα το οποίο καταλαβαίνεις από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί. Μπορεί να μην ανήκει στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας αλλά έχει τον τρόπο να σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την ηρεμία, τη γραφικότητά της και την καθαρότητα που εκπέμπει. Ένα ηφαιστειογενές νησί των Δωδεκανήσων με άγρια ομορφιά και μεγάλη ιστορία. Και φυσικά, όπως είπαμε, σπίτια που κοιτάνε προς την ανατολή. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Τα σπίτια, λοιπόν, στη Νίσυρο έχουν χτιστεί κοιτώντας προς την ανατολή για να προστατεύονται το δυτικό άνεµο. Και πράγματι αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα. Επιπλέον τα σπίτια στο νησί είναι δίπατα και οι δρόμοι μικροί και λιθόστρωτοι. Η ιστορία του νησιού αποπνέεται παντού με χαρακτηριστικά τα ενετικά κάστρα χτισµένα από τους Ιωαννίτες Ιππότες τον 14ο αιώνα. ,Μάλιστα το Παλιόκαστρο είναι ένα από τα καλύτερα σωζόµενα οχυρωµατικά έργα της αρχαιότητας στο Αιγαίο.

Η Νίσυρος είναι για όσους αποζητούν γαλήνιες και εναλλακτικές διακοπές στο Αιγαίο. Το αποκαλούν συχνά και νησί – ηφαίστειο της Ελλάδας και όχι άδικα. Αποτελεί έναν ανερχόμενο παράδεισο που όλο και περισσότεροι θέλουν να εξερευνήσουν. Επίσης, έχεις αναρωτηθεί ποτέ το πώς θα έμοιαζε να περπατάς στον κρατήρα ενός ελληνικού ηφαιστείου; Αυτά και ακόμη περισσότερα ζει ο επισκέπτης στη Νίσυρο. Το τοπίο είναι μαγευτικό και σε καθηλώνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν τύχει να βρεθείς εκεί. Όπως και ολόκληρη η Νίσυρος. Αν θες κάτι εναλλακτικό στο οποίο σίγουρα θα περάσεις καλά, δεν έχεις παρά να την βάλεις στο πρόγραμμά σου!

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life