Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η Ομάδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών ανεβάζει τον «Γυάλινο κόσμο»

Η Ομάδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών τ...

Θα δοθούν 3 παραστάσεις στο Επίκεντρο+ απόψε Παρασκευή και το σαββατοκύριακο 9 και 10/4/2022 στις 21.00

Η Ομάδα Θεάτρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας είναι ξανά παρούσα, πιο γεμάτη και πιο έτοιμη από ποτέ και ετοίμασε να παρουσιάσει το αριστουργηματικό έργο του Tennessee Williams «Ο Γυάλινος Κόσμος» στο θέατρο Επίκεντρο+ στην οδό Αγ. Διονυσίου και Νόρμαν 16, στην Πάτρα σε σκηνοθεσία Έβερεστ Μυφτάρι.

Η πρεμιέρα της παράστασης είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στις 9 το βράδυ ενώ το έργο θα παιχθεί και το Σάββατο 9 Απριλίου & την Κυριακή 10 Απριλίου στις 21:00.

Κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 6987129248 και 6944565874.

Το έργο

Στον «Γυάλινο Κόσμο» έργο βαθιά ανθρώπινο, συγκινητικό και ποιητικό με θέμα τη μοναξιά, την πίκρα της γελασμένης ελπίδας, ο Τενεσί Ουίλιαμς, παρουσιάζει μιας αμερικανικής οικογένειας το δράμα των Γουίνγκφιλντ, που απελπισμένοι από την πραγματικότητα καταφεύγουν στη φαντασία για να φτιάξουν έναν κόσμο αλλά και μια εικόνα του εαυτού τους, όπως θα ήθελαν, όπως ονειρεύονται να είναι. Τρείς άνθρωποι κλεισμένοι στη φυλακή της ψυχής τους, σ’ένα στενό του Σαίντ Λούις, παλεύουν για φυγή – η μάνα φεύγει προς το παρελθόν, η κόρη προς το όνειρο, ο γιος προς την ψευδαίσθηση και τελικά προς την πραγματική φυγή: για να της δώσουν ένα νόημα.

Ταξίδι λοιπόν, ανάμεσα στην πραγματικότητα, την φαντασία και το όνειρο, αλήθεια που έχει το ντύμα της φαντασίωσης όπου ο ρεαλισμός μπλέκεται με την φαντασία για να συνθέσει τον ποιητικό, μαγικό ρεαλισμό, κατά τον Ουίλιαμς αναπόληση από τον Τομ της ζωής κοντά στη μητέρα του και την αδερφή του, το έργο αποτελεί ένα είδος ψυχολογικού δράματος, εμπνευσμένο από την βιογραφία του Ουίλιαμς, όπου βέβαια ο συγγραφέας αναδημιουργεί το δράμα της μητέρας και της αδερφής του και ελεύθερα μεταμορφώνει γεγονότα και πρόσωπα.

Σκηνοθετικό Σημείωμα

Ο Τενεσί Ουίλιαμς, αναμφίβολα, είναι από τους συγγραφείς που άφησαν έντονα τη σφραγίδα τους πάνω στη μεταπολεμική περίοδο. Με ιδιαίτερη μαεστρία κατόρθωσε να αποτυπώσει στα έργα του όχι τόσο τα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα αλλά κυρίως το ψυχολογικό κλίμα της εποχής. Τα έργα του Ουίλιαμς είναι αδύνατο να αφήσουν τον θεατή αμέτοχο αφού βρίσκουν τον τρόπο να τρυπώνουν στο μυαλό μας και να γίνονται ένα με τα σκοτεινά δύσβατα της ψυχής μας.

Οι ήρωες του έργου παλεύουν να βρουν την έξοδο κινδύνου από τον γυάλινο λαβύρινθο στον οποίο ζουν. Είναι μια διαρκής πάλη μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης σε έναν κόσμο που το γυαλί έχει ραγίσει κι αυτό που περιμένεις είναι να γίνει χιλιάδες κομμάτια για να μπορέσεις να αισθανθείς έστω και λίγο ελεύθερος.

Είναι αυτό το κάτι που αργεί να έρθει και πάντα το περιμένουμε γιατί γι’ αυτό ζούμε.

Σκηνοθεσία: Έβερεστ Μυφτάρι

Σκηνογραφία: Κατερίνα Μωριάτη

Φως – Ήχος:Νίκος Γιατράκος

Μουσικές Επιλογές: Μιχάλης Καταραχιάς

Μακιγιάζ: Σταυρούλα Μπράτσου

Φωτογραφία: Νίκη Ρούντου

Σχεδιασμός Αφίσας: Νίκη Ρούντου.

Παίζουν οι ηΗθοποιοί:

Μιχάλης Καταραχιάς

Μαρία Μπλατσογιάννη

Φωτεινή Καραμανωλάκη

Έβερεστ Μυφτάρι.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε & μέσω μηνύματος στην σελίδα στο instagram: @thousouart.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture