Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Δήμος Πατρέων- παραλίγο ουραγός και στο ασύρματο δίκτυο

σπιράλ: Δήμος Πατρέων- παραλίγο ουραγός ...

"Απορροφήθηκε κονδύλι για κόμβους πρόσβασης μετά την παρέμβαση του σπιράλ Εισερχόμενα"

Σε ανακίνωση τιου σπιράλ αναφέρεται: Έχει καταντήσει κουραστικό να καταγράφουμε «πρωτιές από την ανάποδη» για την Πάτρα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Το τελευταίο εύρημα έχει να κάνει με μία ακόμα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που κινδυνεύσαμε να χάσουμε. Αφορά την εγκατάσταση στην πόλη κόμβων πρόσβασης στο διαδίκτυο, χωρίς κανένα κόστος για τους δημότες. Το σπιράλ αναρωτιέται για το ποιος είναι ο λόγος μιας ακόμα παραλίγο αποτυχίας της δημοτικής αρχής: αδιαφορία, ανοργανωσιά ή εγκατάλειψη της πόλης;


Ευτυχώς υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση του σπιράλ για την αδράνεια του Δήμου Πατρέων και κατόπιν σχετικής εισήγησης του επικεφαλής του Πέτρου Ψωμά (τόσο στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης 29/3/22, όσο και σε πρόσφατη προσωπική του συνέντευξη), η δημοτική αρχή ευαισθητοποιήθηκε, το κονδύλι απορροφήθηκε και ένα νέο «ναυάγιο» αποσοβήθηκε. Τουλάχιστον προς το παρόν.
Ιδού το ιστορικό: Από έγκυρη ενημέρωση, προερχόμενη άμεσα από τον οργανισμό WiFi for Europe (WiFi4EU), μέχρι την περασμένη εβδομάδα κάποιοι δήμοι της χώρας –δικαιούχοι του κουπονιού αξίας 15.000 ευρώ- δεν είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγκατάστασης του ασύρματου δικτύου πρόσβασης. Ανάμεσα στους δήμους που είχαν ολιγωρήσει (δεκαπέντε στο πλήθος, το σπιράλ διαθέτει τον πλήρη κατάλογο), υπήρχαν και δύο που δεν είχαν καν ολοκληρώσει το βήμα επιλογής του Εγκαταστάτη του Δικτύου. Ένας από αυτούς ήταν ο Δήμος Πατρέων.
Διευκρινίζεται πως με το κουπόνι που δικαιούται ο κάθε δήμος, μπορεί να προχωρήσει στην εγκατάσταση 10 τουλάχιστον κόμβων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (access points), σε σημεία που επιλέγονται από τον ίδιο το δήμο (κεντρικές πλατείες, πεζόδρομοι, πάρκα, πολυσύχναστες γειτονιές, χώροι συγκέντρωσης κλπ).


Η τελική εγκατάσταση και παράδοση του έργου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2022, ύστερα από σειρά παρατάσεων που έχουν ως τώρα δοθεί. Άμεσος στόχος του Δήμου Πατρέων –μετά την εκκίνηση των διαδικασιών για την επιλογή εγκαταστάτη- πρέπει να είναι η διαδικασία ανάθεσης και συμβασιοποίησης του έργου.
Το σπιράλ γνωρίζει επακριβώς τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Οφείλει να τις γνωρίζει και ο Δήμος Πατρέων, αλλά με χαρά θα συνεισφέραμε γνώσεις και διασυνδέσεις, για να μη χαθεί η ευκαιρία. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής θα είναι μία ακόμα απρέπεια εις βάρος της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις