Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλεσμα από ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας για συμμετοχή σε αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα από ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας για συμμετοχ...

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στις 12 το μεσημέρι στο παράρτημα στην οδό Κορίνθου

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον Πόλεμο και τους Ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς» η Ανταρσύα Πάτρας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει το Σάββατο 2/4/2022 από το Παράρτημα της οδού Κορίνθου στις 12 το μεσημέρι.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται. Ολόκληρες πόλεις ισοπεδώνονται. Οι νεκροί και οι τραυματίες πολλαπλασιάζονται, ενώ εκατομμύρια παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου και εκτός Ουκρανίας μεγαλώνει όσο η σύγκρουση παρατείνεται και επεκτείνεται.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει απολύτως τίποτα να κάνει με τα αντιφασιστικά αισθήματα των λαών και την «αποναζιστικοποίηση» της κυβέρνησης του Κιέβου. Η Ρωσία αντιδρά στην επέκταση του ΝΑΤΟ, θέλοντας να διασφαλίσει την επιρροή του ρώσικου καπιταλισμό στην περιοχή της πρώην ΕΣΣΔ.

Η δήθεν δημοκρατική και φιλειρηνική Δύση, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, φέρει βαριές ευθύνες στην όλη κατάσταση. Η επέκταση του επιθετικού συνασπισμού του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, η κούρσα εξοπλισμών σηματοδοτούσε αυτή την επικίνδυνη πορεία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο, πρωτοστατεί στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και την συμπόρευσή τους με τον έναν ή τον άλλο πόλο. Χρειάζεται διαρκή πάλη κατά του «εχθρού που είναι στην ίδια μας την χώρα», ενάντια στις στρατηγικές συμφωνίες Ελλάδας-ΗΠΑ-Γαλλίας και των δυνάμεων που τις υπέγραψαν, του κεφαλαίου και της κυβέρνησης που συντάσσεται με την τυχοδιωκτική και πολεμοκάπηλη πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Παλεύουμε για:

Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία, όχι στα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους στην περιοχή.

Να σταματήσει τώρα η πολεμοχαρής άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ

Όχι πυρηνικά στον Άραξο! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.

Να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καμία ελληνική αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού- κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!

Καμιά ελληνική εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις, όχι στην μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αγώνας για να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.

Όχι στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων. Όχι στη συμφωνία με την Γαλλία.

Κάτω τα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα – λεφτά για τις ανάγκες του λαού σε ενέργεια, υγεία, παιδεία, αξιοπρεπή εργασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις