Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σύλλογος Δασκάλων Πάτρας στηρίζει το αίτημα σύστασης Οργανικών Θέσεων στη Θεατρική Αγωγή

Ο Σύλλογος Δασκάλων Πάτρας στηρίζει το α...

Η έλλειψη οργανικών θέσεων αποτελεί μέγιστη απαξίωση για τους εκπαιδευτικούς της Θεατρικής Αγωγής που περιμένουν πάνω από 10 έτη ως αναπληρωτές πότε θα διοριστούν

Η πολιτική της αδιοριστίας και των περικοπών, καθώς και οι νόμοι που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση έχουν επιδεινώσει και υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση και το ρόλο που θα έπρεπε να έχει στην εκπαίδευση των παιδιών μας η Θεατρική αγωγή και οι τέχνες γενικότερα, αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με πρόεδρο τον Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Η υπηρεσιακή αποτύπωση των οργανικών κενών του κλάδου ΠΕ91.01 (Θεατρικής Αγωγής) είναι ανύπαρκτη. Θεωρούμε πως η έλλειψη οργανικών θέσεων αποτελεί μέγιστη απαξίωση για τους εκπαιδευτικούς της Θεατρικής Αγωγής οι οποίοι περιμένουν πάνω από δέκα έτη ως αναπληρωτές πότε θα διοριστούν, αφού αντιμετωπίζονται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία ως «δευτερεύουσες» ειδικότητες.

Mε βάση αυτά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων Θεατρικής αγωγής :

Αιτούμαστε

•             να συσταθούν οι οργανικές θέσεις, που απαιτούνται στα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης  προκειμένου επιτέλους να απεγκλωβιστούν οι συνάδελφοι ΠΕ91.01 από το εργασιακό περιβάλλον ανασφάλειας και να αποκτήσουν μια σταθερή ποιοτική επαγγελματική σχέση με τα σχολεία, τους μαθητές και τις μαθήτριες σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν βρίσκονται. Το ίδιο ζητούμε για όλες τις κοινές ειδικότητες, που δεν έχουν ακόμη οργανικές θέσεις αντίστοιχες των λειτουργικών αναγκών.

•             οι επερχόμενοι διορισμοί, τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική εκπαίδευση, να γίνουν με βάση τα λειτουργικά κενά των σχολείων, τα οποία αποτυπώνονται στο my school και με ισοκατανομή για όλες τις ειδικότητες.

•             η Θεατρική Αγωγή να διδάσκεται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου.

•             να συμπεριληφθεί ακαδημαϊκός εκπρόσωπος των κλάδων αυτών σε κάθε επιστημονική επιτροπή διαχείρισης  θεμάτων που άπτονται αυτών των κλάδων.

 Συνεχίζουμε

•             να αγωνιζόμαστε για μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

•             να αγωνιζόμαστε για εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις