Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιατρική εξέταση κι εμβολιασμός παιδιών Ρομά στο Δήμο Πατρέων

Ιατρική εξέταση κι εμβολιασμός παιδιών Ρ...

Με επιτόπια κινητή μονάδα

Συνεχίζονται, από τον Δήμο Πατρέων και το Παράρτημα Ρομά, οι δράσεις υποστήριξης των οικογενειών Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς, με στόχο την προαγωγή και προάσπιση της υγείας, μέσω του προληπτικού ελέγχου και εμβολιασμού, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

"Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, το περασμένο Σάββατο, 26 Μαρτίου,  έγινε ιατρική εξέταση κι εμβολιασμός παιδιών Ρομά στο Ριγανόκαμπο, στο χώρο του καταυλισμού, με  επιτόπια κινητή μονάδα.

Τα εμβόλια που έγιναν είναι για πνευμονιόκκο, ηπατίτιδα Α’ και ηπατίτιδα Β’, ανεμοβλογιά, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, αιμόφιλο, πολυομελίτιδα, ιλαρά, ερυθράς και παρωτίτιδας και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ΕΕΕ) του Υπουργείου Υγείας.

Η δράση έγινε, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους», από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος, 2η ΤΟΜΥ Εγλυκάδας,  του Γ.Π.Ν.Πατρών «Καραμανδάνειο», του ΕΟΔΥ και του ΚΕΤΧ Πατρών.

Ο Δήμος Πατρέων  με το Παράρτημα Ρομά συντόνισε σε τοπικό επίπεδο τη διοργάνωση της δράσης και είχε την άμεση επικοινωνία με τους Ρομά.

 

Και αυτή η δράση αποτελεί μέρος της πολύπλευρης υποστήριξης των Ρομά για την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό της Πάτρας. Υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πατρέων (με το Παράρτημα Ρομά), το οποίο λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ, με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»".

 

Στοιχεία επικοινωνίας του  Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων - Παράρτημα Ρομά: Ελ. Βενιζέλου 38 και Σολωμού (ισόγειο), Τ.Κ 26333 Πάτρα.

Τηλέφωνα: 2614409977 ( για πληροφορίες) και 2614409970 (για ραντεβού).

E-mail: [email protected]

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις