Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα απέκτησε στα 82 του χρόνια το δικό του Χρυσό Αστέρι στην Walk of Fame

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα απέκτησε στα 82 τ...

Είναι μεγάλη μου τιμή να αποδεχθώ το χρυσό μου αστέρι & να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους, έχουν φύγει πια από τη ζωή, είπε

O θρυλικός σκηνοθέτης του «Νονού» Φράνσις Φορντ Κόπολα απέκτησε έστω και αργά το δικό του χρυσό αστέρι στην περίφημη Walk of Fame, στο πεζοδρόμιο της Hollywood Blvd στο Λος Άντζελες. Ο 82χρονος Φράνσις Φορντ Κόπολα, δημιουργός αριστουργηματικών φιλμ όπως ο «Νονός» και ο «Νονός 2», η "Συνομιλία", ο «Αταίριαστος» αλλά και η «Αποκάλυψη τώρα» και το "Αουτσάιντερς, Επαναστάτες χωρίς αύριο -The Outsiders", έλαβε όπως διαβάσαμε στο flix.gr, το «2.715ο  χρυσό αστέρι».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ετέθη ως υποψήφιος φέτος και φυσικά εκλέχθηκε παμψηφεί από την εξαμελή επιτροπή του «Walk of Fame».

Παρούσες στο τελετουργικό απονομής του Αστεριού, ήταν η εδώ και σχεδόν 60 χρόνια σύζυγός του Ελέονορ και η αδελφή του, ηθοποιός Τάλια Σάιρ, την οποία σκηνοθέτησε και στον «Νονό» ενώ η ίδια είχε παίξει και στο Οσκαρικό «Ρόκι» πλάι στον Σιλβέστερ Σταλόνε. Κανένα από τα διάσημα παιδιά του (Σοφία και Ρόμαν), αλλά και κανείς από την ευρύτερη, κινηματογραφική του οικογένεια δεν ήσαν παρόντες.

Γιατί, όπως επισημαίνει το flix.gr, όσο συμπαθής κι αν είναι η Ελ Φάνινγκ, την οποία σκηνοθέτησε το 2011 στο «Twixt», έλειπαν οι εμβληματικοί πρωταγωνιστές του, εκείνοι που όφειλαν να είναι παρόντες για να τον τιμήσουν; Κανείς από τους Αλ Πατσίνο, Νταϊάν Κίτον, Tζέιμς Κάαν, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Tζιν Χάκμαν, Mάρτιν Σιν, Χάρισον Φορντ, Ματ Ντίλον, Μίκι Ρουρκ δεν ήταν εκεί. Βέβαια ορισμένοι απ’ αυτούς είναι πια μεγάλης ηλικίας όπως ο Χάκμαν ή ο Ρόμπερτ Ντιβάλ.

«Θέλω να είμαι σύντομος και ειλικρινής. Είναι μεγάλη μου τιμή να αποδεχθώ το χρυσό μου αστέρι και να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους καλλιτέχνες - πολλοί από τους οποίους, έχουν φύγει πια από τη ζωή...», είπε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Στην απονομή παραβρέθηκε και ένας δημοτικός σύμβουλος του Λος Αντζελες, ο Μιτς Ο' Φάρελ, ο οποίος είπε κάτι πολύ εύστοχο; «Υπάρχει "Π.Κ. σινεμά" και "Μ.Κ. σινεμά" - Προ Κόπολα και Μετά Κόπολα».

Να θυμίσουμε πως ο «Νονός» που γιορτάζει τα 50χρονα του επαναπροβάλλεται σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών αυτό το διάστημα στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight