Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αύριο η δημοπρασία ενοικίασης διαμερισμάτων σε οικογένειες Ρομά

Πάτρα:  Αύριο η δημοπρασία ενοικίασης δι...

Έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), ξεκινά αύριο τη δημοπρασία για τη μίσθωση επτά (7) ακινήτων, προκειμένου να στεγαστούν ισάριθμα νοικοκυριά Ρομά, που είναι υποψήφια προς ένταξη στην Πράξη «Επιδότηση ενοικίου για Ρομά στο Δήμο Πατρέων», ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή.

Για το θέμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Δημαρχείο, υπό τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τη συμμετοχή του Προέδρου του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρου Τουλγαρίδη, των Προέδρων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, του Παραρτήματος των Ρομά του ΚΟΔΗΠ, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων και της υπεύθυνης από πλευράς Δήμου για το πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι σκοπός της συνάντησης, είναι αφενός να πειστούν οι Ρομά -και η αρχή έγινε- και αφετέρου οι ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων, να γνωρίζουν ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο Δήμος διασφαλίζει για τρία χρόνια, την καταβολή του ενοικίου, την προστασία του σπιτιού και την αποτροπή του ενδεχόμενου να εγκαταλειφθεί το σπίτι από τους ενοικιαστές, αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς. Όπως επίσης και οι περίοικοι ότι οι οικογένειες Ρομά, θα υποστηρίζονται πολύπλευρα, ώστε να είναι αρμονική η συμβίωση.

 

Ο ΚΟΔΗΠ αναλαμβάνει την καταβολή των μισθωμάτων στους υποψήφιους ιδιοκτήτες, μέσω της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα και αποτελεί τον εγγυητή και διαχειριστή των κονδυλίων του προγράμματος.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, τα σπίτια ή διαμερίσματα θα βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, αν και ενδείκνυται να μην βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση και εάν είναι δυνατό να μην βρίσκονται στην ίδια γειτονιά και στην ίδια περιοχή. 

Θα πρέπει επίσης, να είναι εύκολα προσβάσιμα από το οδικό δίκτυο και να εξυπηρετούνται από τακτική συγκοινωνία με μέσα μαζικής μεταφοράς, να βρίσκονται σε θέσεις που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των οικογενειών των Ρομά και των παιδιών τους σε σχέση με την εύκολη πρόσβαση στα σχολεία (είναι υποχρεωτικό και προαπαιτούμενο για επιδότηση ενοικίου και ένταξη στο πρόγραμμα, βάσει της πρόσκλησης ΕΣΠΑ).

 

Οι κτιριακές απαιτήσεις των ακινήτων θα πρέπει είναι σύμφωνες με τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, του Κτιριοδομικού Κανονισμού-Kατηγορία χρήσης «Κατοικία» και με τα κριτήρια που θέτει η Πρόσκληση ΕΣΠΑ υπ΄αρ. 3924/3.9.2020 πρόσκληση στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με τίτλο «3η τροποποίηση της πρόσκλησης: Επιδότηση Ενοικίου».

 

Ο ΚΟΔΗΠ καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες κατοικιών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία 20 ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης, δηλαδή από αύριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις