Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μυτιλήνη: Επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας, την Κυριακή 13 Μαρτίου

Μυτιλήνη: Επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα ...

Η ύψωση της σημαίας στο χώρο του αγάλματος θα αποτελέσει και την έναρξη των εκδηλώσεων στο Δήμο Μυτιλήνης για την επέτειο των 100 χρόνων

Αύριο Κυριακή 13 Μαρτίου στο άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας στην Επάνω Σκάλα της πόλης, ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με τα προσφυγικά σωματεία, το Σύλλογο κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι «το κιρκινέτσι», το Σύλλογο της Επάνω Σκάλας και το Σύλλογο των Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «το δελφίνι», θα πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα υψώσουν τη σημαία της Μικρασιατικής Μνήμης, τη σημαία που θέσπισε η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας και η οποία υψώνεται σε όλη την Ελλάδα σε εμβληματικούς χώρους μνήμης.

Η ύψωση της σημαίας στο χώρο του αγάλματος θα αποτελέσει και την έναρξη των εκδηλώσεων στο Δήμο Μυτιλήνης για την επέτειο των 100 χρόνων από τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν την ταυτότητα του τόπου μας. Επιτροπή που συστάθηκε ειδικά για το σκοπό σχεδιάζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο και θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις ύψωσης σημαιών της Προσφυγικής Μνήμης έχουν πραγματοποιήσει η Εκκλησία στο Ναό του Αγίου Θεράποντα, σε ιστό δίπλα στην προτομή του Χρυσοστόμου Σμύρνης και οι Πρόσκοποι της Λέσβου στο μνημείο των Προσκόπων του Αιδινίου στο Μακρύ Γυαλό. Εκδήλωση πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών του λεκανοπεδίου Καλλονής. Η σημαία υψώθηκε δίπλα στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου στην πλατεία της Καλλονής.

Σειρά εκδηλώσεων για τη Μνήμη της Μικρασίας πραγματοποιεί και η Μητρόπολη Μυτιλήνης έχοντας ανακοινώσει και το σχετικό πρόγραμμα. Στις 17 Φεβρουαρίου, ξεκίνησαν οι σχετικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής, με τρισάγιο για τους νεκρούς της Μικρασιατικής Εκστρατείας και τους «αδίκως τελειωθέντες» στην Καταστροφή του 1922. Στο τραπέζι με τα κόλλυβα στο κέντρο του Ναού ήταν η σημαία μνήμης με το έμβλημα των 100χρονων, της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας.

Η Μητρόπολη Μυτιλήνης με ειδική επιτροπή που έχει συστήσει έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει πέραν των θρησκευτικών τελετών και μουσικών και άλλων παραστάσεων σε επιλεγμένους χώρους στα όρια της Μητρόπολης, τα παρακάτω:

- το Σαββάτο 29 Μαΐου ημερίδα για τη συμβολή των Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης στην αντιμετώπιση της κρίσης της Μικρασιατικής Καταστροφής

- Το τριήμερο 21 με 23 Ιουνίου επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Μικρασία Γη Αγίων».

- στο διάστημα Σεπτέμβριος - Νοέμβριος έκθεση Μικρασιατικών ενθυμημάτων, στο Βυζαντινό Μουσείο της Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις