Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: Η αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγούς για κλοπές καυσίμων λόγω εκτόξευσης των τιμών

ΗΠΑ: Η αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγο...

Οι συμβουλές που δίνουν οι αρχές

Αστυνομικά τμήμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά προειδοποιούν τους οδηγούς να λάβουν επιπλέον μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουν τα οχήματά τους από πιθανή κλοπή καυσίμων, καθώς πλέον έχει αυξηθεί η αξία του περιεχομένου του ρεζερβουάρ. 

Με αναρτήσεις στα social media, αρκετά αστυνομικά τμήμα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον προτείνουν στους πολίτες προληπτικά μέτρα, έτσι ώστε να προφυλαχθούν από τέτοιες κλοπές. 

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι επισημαίνουν πως πλέον οι δράστες δεν «αντλούν» τα καύσιμα από το ντεπόζιτο, αλλά το τρυπάνε. Μέθοδος που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο κόστος από εκείνο των κλεμμένων καυσίμων, προκειμένου να γίνει επισκευή. 

Κάποιες από τις συμβουλές που δίνουν οι αστυνομικές αρχές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αυτονόητες. Για παράδειγμα, συστήνουν στους οδηγούς να σταθμεύουν σε πάρκινγκ, όποτε αυτό είναι εφικτό. 

Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, συμβουλεύουν τους πολίτες να παρκάρουν σε καλά φωτισμένα σημεία, αλλά και να αποφεύγουν να αφήνουν το αυτοκίνητο σε δημόσιους χώρους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, για παράδειγμα σε πάρκινγκ αεροδρομίου αν πρόκειται να λείψουν για μία εβδομάδα. Επιπλέον, συστήνουν στους οδηγούς όταν παρκάρουν στον δρόμο, να επιλέγουν η τάπα του ρεζερβουάρ να βρίσκεται από την πλευρά του δρόμου. 

Σε πιο «ειδικές» συμβουλές, συστήνουν στους πολίτες να επενδύσουν σε μία καλής ποιότητας τάπα που κλειδώνει- ακόμη κι αν το πορτάκι του ντεπόζιτου του αυτοκινήτου τους κλειδώνει- προκειμένου να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τους επίδοξους κλέφτες. 

«Κατανοούμε ότι ένας κλέφτης μπορεί να μην αποθαρρυνθεί, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τα αντικείμενα αξίας μας. Αλλά στόχος είναι να υπάρξουν αποτρεπτικοί παράγοντες που μπορεί να τους κάνουν να μην αισθάνονται άνετα, ή να προκαλέσουν δυσκολίες που θα τους κάνουν να φύγουν από την περιοχή», ανέφερε σε ανάρτηση η αστυνομία του Ρέντον, στην Ουάσινγκτον. 

Καταγγελίες για κλοπή καυσίμων με τρύπημα του ρεζερβουάρ έχουν γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες και στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ενώ στην Ατλάντα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν κλέφτη που «χτυπούσε» με αυτό τον τρόπο. 

Οι κλοπές καυσίμων «ταλαιπωρούν» και τα βενζινάδικα. Στο Μίσιγκαν, πρατήριο καυσίμων ανακοίνωσε ότι πλέον απαιτεί από τους οδηγούς να προπληρώνουν εντός του καταστήματος, ή να χρησιμοποιούν χρεωστική κάρτα στην αντλία, πριν «γεμίσουν» το όχημά τους. «Το ανεβασμένο κόστος των καυσίμων έχει αυξήσει δραματικά τις περιπτώσεις εκείνων που φεύγουν. Έχουμε προσπαθήσει να το αποφύγουμε αυτό για χρόνια, αλλά πλέον δεν μπορούμε να καλύψουμε το κόστος της κλοπής καυσίμων», επεσήμανε η επιχείρηση. 

Πηγή lifo, Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις