Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Πλατφόρμα Ανοιχτής Καινοτομίας διασυνδέει φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Πλατφόρμα Ανοιχ...

Αναρτήθηκε και ο πρώτος διαγωνισμός

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ανέπτυξαν Πλατφόρμα Ανοιχτής Καινοτομίας (OpenInnovationPlatform) εστιασμένη στην ελληνική πραγματικότητα. Στόχος, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, /είναι η συνεργασία με άλλους Δημόσιους Φορείς,  ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της ΠΔΕ, εταιρίες που βρίσκονται στην ΠΔΕ και κυρίως με πολίτες που μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα.

Η Πλατφόρμα Ανοικτής Καινοτομίας (https://www.pde-oip.gr/) έχει ως σκοπό την ανάδειξη και υποστήριξη καινοτόμων ιδεών σε επιλεγμένους τομείς πολιτικής, προκειμένου να ενισχυθεί η δημιουργικότητα και να τονωθεί η περιφερειακή ανάπτυξη. Επιπλέον, παρέχει την δυνατότητα εκτεταμένης δικτύωσης και συν-δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων της κοινωνίας, πέρα από τους οργανισμούς και πέρα από τα τυπικά σχήματα συνεργασίας, διασυνδέοντας τους απλούς πολίτες με εταιρείες / οργανισμούς, έτσι ώστε να μοιράζονται πληροφορίες, γνώσεις και έρευνες,αντί να βασίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. Παράλληλα η πλατφόρμα συνιστά ένα ανοικτό βήμα ανάδειξης καινοτόμων ιδεών και ανεύρεσης συνεργασιών για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και φορέα.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει ενεργά με τις ιδέες του ή τα σχόλιά του σε υφιστάμενες ιδέες μέσω της εγγραφής του στην Πλατφόρμα Ανοικτής Καινοτομίας ώστε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να αποκτήσει ένα σύγχρονο εργαλείο ανάπτυξης, υποστήριξης και προβολής της επιχειρηματικής καινοτομίας στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας της Πλατφόρμας Ανοικτής Καινοτομίας της το Περιφερειακό Ταμείο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναρτά και τον πρώτο Διαγωνισμό Καινοτομίας της Πλατφόρμας που αφορά στην δημιουργία ενός βίντεο 60sec έως 120sec, με αντικείμενο την Πλατφόρμα Ανοικτής Καινοτομίας της ΠΔΕ και το Οικοσύστημα Καινοτομίας της Περιφέρειάς. Το Περιφερειακό Ταμείο θέλοντας να επιβραβεύσει τις συμμετοχές που θα υποβληθούν, θα διαθέσει σαν βραβείο στο πιο δημοφιλές βίντεο ένα Tablet. Η διαδικασία των υποβολών συμμετοχής περιγράφεται με σαφήνεια στο site της Πλατφόρμας Ανοικτής Καινοτομίας της ΠΔΕ΄https://www.pde-oip.gr/el/nea/diagonismos-ideon-sto-plaisio-tis-proothisis-tis-neosystatis-platformas-anoiktis-kainotomias?language_content_entity=el

Η αξιολόγηση θα γίνει από τον αριθμό θετικών ψήφων που θα συγκεντρώσει ο κάθε διαγωνιζόμενος από τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας΄/.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις