Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Πάτρα: Μετά τον covid, πόλεμος και ακρίβεια «κόβουν» τα ταξίδια- Οι κρατήσεις, οι ακυρώσεις και οι σχολικές εκδρομές

Πάτρα: Μετά τον covid, πόλεμος και ακρίβ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο κόσμος θέλει να πάει ταξίδια όμως υπάρχουν πολλές δυσκολίες που αναστέλλουν και μπλοκάρουν τα σχέδια...

Μπορεί μετά από μία μακρά περίοδο πανδημίας οι πατρινοί να λαχταρούν να ταξιδέψουν όμως οι εξελίξεις και ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς και οι αυξήσεις στις τιμές, τους φρενάρουν.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, η Άντα Κεραμιδά της Superfast & Blue Star Ferries «αυτή τη στιγμή, για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου υπάρχουν κάποιες κρατήσεις για Παρίσι και Αίγυπτο αλλά όχι πολλές. Από τη μία ο πόλεμος, από την άλλη οι τιμές που σκαρφαλώνουν στα ύψη, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον. Για παράδειγμα είχαμε μαθητές που θα πήγαιναν για Erasmus στη Ρουμανία και λόγω του πολέμου άλλαξαν γνώμη. Από τους 10, πήγαν οι τρεις καθώς οι γονείς δεν το επέτρεψαν από φόβο. Τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι τα πρώτα που επηρεάζονται όταν συμβαίνει κάτι. Σήμερα ένα μεγάλο άγχος είναι ο καιρός. Υπάρχουν σχολεία που πρέπει να ταξιδέψουν, να πάνε στο αεροδρόμιο και φοβόμαστε μήπως κλείσει η Αττική οδός. Από την άλλη, υπάρχουν σχολεία που πρέπει να φύγουν, και δύο μέρες πριν εντοπίζονται κρούσματα. Υπάρχουν τα παιδιά που νοσούν κατά τη διαμονή σε ξένη χώρα και πρέπει να μείνουν άλλη μία εβδομάδα.

Ο κόσμος θέλει να πάει ταξίδια όμως υπάρχουν πολλές δυσκολίες που αναστέλλουν και μπλοκάρουν τα σχέδια. Ακόμα και όποιες σκέψεις υπάρχουν για το Πάσχα μένουν πίσω γιατί υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που ανατρέπουν τα πάντα. Πέρα από όλα αυτά, αυξάνονται πολύ και οι τιμές στα εισιτήρια. Η τιμή που ισχύει σήμερα, μπορεί να μην ισχύει αύριο. Για παράδειγμα δεν μπορείς να έχεις τιμή για ένα πούλμαν πολύ καιρό πριν καθώς δεν ξέρει κανείς ποια θα είναι η τιμή του πετρελαίου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life