Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εμπάργκο από ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο: «Δεν θα χρηματοδοτήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν»

Εμπάργκο από ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο: «...

Νεο διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν

Νεο διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Δείτε live τις ανακοινώσεις για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρέλαιου, υγροποιημένου φυσικού αερίου και άνθρακα από τη Μόσχα. 

«Με την πλήρη υποστήριξη του Κογκρέσου και όλων των πολιτών», οι ΗΠΑ παύουν την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Τζο Μπάιντεν.


«Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι», σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Παραμένουμε ενωμένοι στο στόχο μας να ασκούμε πίεση στον Πούτιν και την πολεμική του μηχανή», υπογράμμισε επαναλαμβάνοντας πως «η ελευθερία κοστίζει».

Επανέλαβε, άλλωστε, πως όπως και συμβαίνει και με τις υπόλοιπες κυρώσεις, «το μέτρο θα έχει σίγουρα επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία», ενώ απαρίθμησε τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η αμερικανική κυβέρνηση εις βάρος της Μόσχας.

 Πολλές εταιρείες «έκλεισαν» τις δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ και στο χρηματιστήριο δεν ανταλλάζονται πλέον ομόλογα και άλλοι τίτλοι, πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

«Έχουμε επιβάλλει κυρώσεις στου Ρώσους ολιγάρχες για να νιώσουν κι εκείνοι την οδύνη».

«Κανείς δεν μπορεί να κερδοσκοπεί εις βάρος του αμερικανικού λαού»
«Έχουμε απελευθερώσει 60 εκατομμύρια βαρέλια από τα αποθέματά μας και θα αναζητήσουμε πρόσθετες εναλλακτικές», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες για ενδεχόμενο έλλειμα σε ενεργειακούς πόρους.

«Κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται τους αμερικανούς πολίτες», υπογράμμισε παράλληλα.

«Επιτρέψτε μου να πω το εξής στις εταιρείες πετρελαίου και στις εταιρείες χρηματοδότησης: Δεν υπάρχει δικαιολογία για να προχωρήσετε σε υπερβολικές αυξήσεις τιμών.

Κανείς δεν μπορεί να αποκομήσει πλεονέκτημα από αυτή τη δυσχερή κατάσταση και να κερδοσκοπίσει εις βάρος μας».

 Υπενθυμίζεται πως την επιβολή του εμπάργκο είχε προαναγγείλει με δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό λόγο νωρίτερα, η ΕΕ σχεδιάζει να μειώσει στο μόλις 1/3 την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Ρωσία το 2022 και να εξαλείψει την συνολική εισαγωγή τόσο φυσικού αερίου όσο και πετρελαίου από την Ρωσία πριν από το 2030.

Η εφιαλτική πρόβλεψη
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η νορβηγική εταιρεία Rystad Energy - από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους συμβούλους για την ενέργεια στον κόσμο - προβλέπει πως εφόσον η ΕΕ ακολουθήσει τη στρατηγική του Τζο Μπάιντεν, η τιμή του βαρελιού μπορεί να εκτοξευτεί ακόμη και στα 200 δολάρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις