Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βογγάει ο κόσμος στη Δυτική Αχαΐα για το χαράτσι στο νερό

Βογγάει ο κόσμος στη Δυτική Αχαΐα για το...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Λογαριασμοί χιλιάδων ευρώ, "εκκαθαριστικοί" ...τριετίας!

«Εγκεφαλικά» παθαίνουν οι καταναλωτές της ΔΕΗ, εσχάτως δε και του φυσικού αερίου, αλλά και οι καταναλωτές νερού στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας αποφάσισε ορθώς να εκδώσει λογαριασμούς κατανάλωσης νερού προηγούμενων χρόνων.

Στο παρελθόν και για χρόνια δεν καταγραφόταν η κατανάλωση του νερού, κάτι που κανείς δεν εξήγησε στους καταναλωτές τον λόγο που συνέβαινε.

Παράλληλα Δήμος Δυτικής Αχαΐας αποφάσισε να φορολογεί τους καταναλωτές του μέσω του νερού με το Ειδικό Τέλος Έργων 80% επί της κατανάλωσης. Έτσι σε αξία κατανάλωσης 300€ ο καταναλωτής χρεώνεται πλέον και την καταβολή επιπλέον ποσού 240€ για την πραγματοποίηση έργων που ΘΑ γίνουν.

Στην προκειμένη περίπτωση που παρουσιάζει το thebest.gr ο καταναλωτής κατοικεί στα Νιφορέικα που όχι μόνο δεν έχει συνδεθεί σε αποχέτευση, αλλά ούτε καν προβλέπεται να συνδεθεί την επόμενη πενταετία. Επίσης πολλές φορές έχει κάκιστης ποιότητας νερό, πάντα δε σε ελάχιστη ποσότητα εξαιτίας κατανάλωσης - υπερκατανάλωσης παρακείμενων ξενοδοχειακών μονάδων.

Εκείνο δε που είναι εξοργιστικό είναι το γεγονός πως η χρέωση νερού έγινε με την ανώτατη κλίμακα. Δηλαδή ο καταναλωτής κρίθηκε με βάση την συνολική κατανάλωση τριετίας, που αθροιστικά είναι μεγάλη, και έτσι καλείται να πληρώσει τεράστιο ποσό, που εάν η ΔΕΥΑΔ του έστελνε λογαριασμό ανά τρίμηνο, θα ήταν πολύ πιο μικρό το ποσό!!

Και μάλιστα, χρεωθείς και με καθυστερούμενο ποσό, το οποίο ο ίδιος είχε πληρώσει, αλλά η ΔΕΥΑΔ λόγω φαιδρής μηχανογράφησης ή άλλου ανεπίτρεπτου λόγου, το αγνοούσε και χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος για να αφαιρεθούν τα "χρωστούμενα" - εξοφληθέντα εδώ και καιρό..

Ανεπίτρεπτες καταστάσεις για μια Δημοτική Επιχείρηση, που θα έπρεπε να λειτουργεί για την παροχή ποιότητας στην καθημερινότητα του πολίτη. Το νερό αντί για το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, καταντά «εμπόρευμα» φορομαφιόζικης νοοτροπίας, όταν καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς 2.000 ευρώ.

Και φυσικά θα υπάρξει συνέχεια στην αποστολή τέτοιων λογαριασμών καθώς αναμένεται η έκδοση λογαριασμών ετών 2020-2022.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις