Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Σκανδάμης: Βομβαρδισμένο τοπίο η παραλιακή Ρίου - Ακταίου - Αγ. Βασιλείου

Μ. Σκανδάμης: Βομβαρδισμένο τοπίο η παρα...

Είναι πια επιτακτικό, μετά και την επίσκεψη του Υφυπουργού παρά Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλου, να υπάρξει μια δημόσια δέσμευση σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, αναφέρει

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, ζητά δεσμεύσεις και σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου από το Ρίο έως τον Άγιο Βασίλειο, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους από τη μη υλοποίηση του έργου.

Η δήλωση του Αχαιού νομικού και πολιτευτή έχει ως εξής:

«Η αποκατάσταση της παραλιακής οδού Ρίου - Ακταίου - Αγίου Βασιλείου και γενικά, του παραλιακού μετώπου, αποτελεί ένα χρονίζον αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Οι έντονες διαβρώσεις, οι υποσκαφές και οι καθιζήσεις που επιδεινώθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες και πλημμύρες, έχουν δημιουργήσει μια φρικτή εικόνα στο παραλιακό μέτωπο.

Η οδός που συνδέει το Ρίο με τον Άγιο Βασίλειο, δεν απέχει από βομβαρδισμένο τοπίο, που καθιστά επικίνδυνη την διέλευση, ενώ λόγω της κυκλοφοριακής πυκνότητας των καλοκαιρινών μηνών, η επικινδυνότητα αυτή αυξάνεται κατακόρυφα.

Αν μάλιστα, όλα αυτά συνδυασθούν με τους νέους κινδύνους των εκτεταμένων καταστροφών, η παραλιακή οδός δεν μπορεί να επιτελέσει ούτε το ρόλο της οδού διαφυγής, στην απευκταία περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλου καταστροφικού συμβάντος, καθότι μπορεί να συμβάλει σε εγκλωβισμό ανθρώπων και οχημάτων.

Η πρόσφατη επιτόπια επίσκεψη του αρμοδίου Υφυπουργού, το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων, δείχνουν ότι κάτι κινείται για την αποκατάσταση του μετώπου.

Πλην όμως, μέχρι σήμερα έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε που οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της περιοχής ζητούσαν παρεμβάσεις και λάμβαναν δηλώσεις συμπαράστασης από τους αρμοδίους για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Είναι πια νομίζω επιτακτικό, μετά και την επίσκεψη του Υφυπουργού παρά Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλου, να υπάρξει μια δημόσια δέσμευση σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, για το ποιες ενέργειες απομένουν να συντελεστούν μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου και κυρίως, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.

Μόνο αυτό θα καθησύχαζε τις αγωνίες των κατοίκων της περιοχής και κυρίως, θα έθετε τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους ως προς την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις